Seinäjoki Race ajetaan 18. huhtikuuta. Samoissa raveissa juostavasta lämminveristen 3100 metrin volttilähdöstä on luvassa paikka yhteen Elitloppet-viikonlopun suurkilpailuista, Harper Hanoveriin.

”Pitkän matkan palkintoa korotettiin, se ajetaan 12 000 euron ykkösellä ja Etain Royal Stayerin nimellä. Halusimme luoda siitä hyvän rinnakkaiskisan päivään, ja tuli sellainen idea mieleen, että otetaanpa Harper Hanover -yhteys asiaan ja tunnustellaan, mitä Solvallassa ollaan mieltä. Asia on mennyt suotuisissa merkeissä eteenpäin. Nyt vahvistetaan, että Seinäjoen pitkän matkan voittaja saa villin kortin Harper Hanoveriin”, radan toimitusjohtaja Jyri Saranpää kertoo.

”Tämä tuntuu tosi isolta jutulta meille, etenkin kun Solvalla on itse nostanut lähdön palkintotasoa reilusti.”

Viime vuonna Harper Hanovers -loppetin voittaja, Olli Koivusen ohjastama Eelis palkittiin 900 000 kruunulla.

Saranpää uskoo kisan toimivan neuvottelutyökaluna ulkomaisille hevosille, mutta ennen kaikkea olevan pontimena suomalaishevosten taustajoukoille.

”Varmaan monella suomalaisella onkin Harper mielessä, ja tämä on selvä karsintalähtö siihen.”

Saranpää sanoo, että Seinäjoki on halunnut päämäärätietoisesti laventaa huhtikuisen ravipäivän tasoa.

”Päivä on saatu rakennettua siten, ettei ole pelkästään yksi kärkilähtö ja muut sitten enemmän tai vähemmän täytelähtöjä. Meillä on myös Kasvattajakruunu-alkuerät, monten SM-karsinta ja Kavioliiga-osakilpailut molemmille roduille. Kavioliigassa tehtiin se linja, että molemmat ovat tammalähtöjä.”

”Näin pystyttiin rakentamaan koko ravien profiilia enemmän kansainvälisen päivän tasolle.”