Kuortanelainen Olli Sippola on seurannut tiiviisti kasvattamansa Evartin toipumista. Pihassa Evartin emä Emme varsoo tänä keväänä Parvelan Retusta, ja periyttäjätamma on tarkoitus siementää vielä kertaalleen.

Orinäyttelyä tänään etäyhteydellä seurannut Olli Sippola iloitsee Evartin kunnon kohenemisesta ja kotiinpääsystä ohutsuolen leikkauksen jälkeen.

”Ilmeisesti leikkaus onnistui valtavan hyvin. Kotiahan se tänä päivänä pääsee. Kyllä ne taitavia siellä Viikissä on. Kunhan nyt edes siitosori tulisi”, Sippola juttelee.

Evartin emä Emme, 23,1aly, on parhaillaan tiineenä Parvelan Retusta, joka tänään aiemmin esiteltiin orinäyttelyssä Jokimaalla.

”Valtavan hyvännäköinenhän se Parvelan Retu oli siellä näyttelyssä. Pitää katsoa, minkälainen varsa siitä tulee, ja uusiiko tamman vaikka sillä. Eläinlääkäri epäili kaksosia, muttei siellä ollut niitä. Emme voi hyvin. Sillä ei ole mitään vaivoja ollut, vähän on vanhemmiten hinkannut harjaansa, mutta ei kai sillä mitään kesäihottumaa ole. Ainahan näiden kanssa saa vähän peljätä, mutta jos varsominen menee hyvin, niin varmaan sen kerran vielä koetan yhtä varsaa saada. Ei mulle tuollaista tammaa enää tule”, Sippola toteaa 24-vuotiaasta Emmestä.

Hiljattain hän myi kaksivuotiaaksi kääntyneen Kenaarion Talli Skenaristeille. Orivarsan isä on Tähen Toivomus, joten suvun kahta puolen on vähän ajan sisään ollut dramatiikkaa.

”Kenaario muistuttaa jollain lailla isäänsä. Raivion Paulikin kävi sitä katsomassa, muttei ostanut, kun Emmellä on tuota hinkkausta”, Sippola kertoo.

Uudet omistajat ovat Sippolan mukaan mieltyneitä nuoreen oriinsa.

”Hyvä varsa se on ollut. Ainakin se ostaja kehui, että usein kun varsaa käydään katsomassa, se näyttää hyvältä, mutta kun vie sen kotio, niin aina jotain vikaa löytyy. Tästä ei ollut mitään vikaa löytynyt. Tykkäävät kovasti.”

Emmellä on myös vuotias jälkeläinen Kihiseestä, jota kasvattaja kuvaa vähän araksi, mutta virkuksi varsaksi.

Parvelan Retun jälkeläisestä on tarjottu jo käsirahaa, vaikka se ei ole vielä syntynyt. Sippola sanoo, ettei ainakaan heti tarttunut siihen täkyyn.