Suomen suurin eläinlääkäriasemien verkosto Evidensia keskittää jatkossa toimintaansa lemmikkieläinten hoitoon.

Hyvinkään Hevossairaala on siirtynyt Kira Kanervan, Jonna Jokisalon, Elina Koskenrannan, Nina Pirisen ja Sanna Harjupatanan omistukseen. Tiina Eskonen taas alkaa vetää Laukaan ja Kuopion hevosklinikoita. Hevosklinikka Evidensia Seinäjoki säilyy toistaiseksi Evidensian omistuksessa.

”Haluamme keskittyä uuden strategiamme mukaisesti kehittämään toimintaamme pieneläinpuolella tarjotaksemme yhä parempaa hoitoa ja kattavampia palveluita lemmikkieläimille ympäri Suomea”, Evidensian toimitusjohtaja Jukka Toivanen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Tiina Eskonen on elänyt Laukaan klinikan vaiheet TET-tytöstä lähtien, ja hän on ollut perustamassa Antti Kinnusen kanssa yhdessä Kuopion klinikkaa.

Uusimpaan muutokseen hän suhtautuu innostuksella. Eskonen toteaa, että kaikkien Evidensian klinikoiden välinen yhteistyö ei lähtenyt lepattamaan aivan toivotulla tavalla jo pitkien etäisyyksienkään takia ja myöntää, että ketjuuntuminen on asiakkaiden keskuudessa tuonut kalliin palvelun mainetta.

Nyt keskisessä Suomessa jatketaan samalla hyvällä henkilökunnalla.

”En toki nyt voi sanoa, että hinnat laskevat, mutta jatkossa olemme vapaampia hankkimaan tarvitsemiamme laitteita ja katsomaan, että hinnoittelu on kohdallaan. Toivottavasti hevosen omistajat kokevat, että jatkossa pystymme vastaamaan paremmin heidän toiveisiinsa, kun olemme kevyemmässä organisaatiossa”, Eskonen sanoo.

Jatkossakin Laukaassa toimii Suomen toiseksi aktiivisin hevosleikkaussali sekä sairaalatasoinen hevosten hoito tarvittaessa ja mahdollisuuksien myös viikonloppuisin. Päivystystä ei aiota käynnistää.

”Mutta Laukaa-henki on tarkoitus säilyttää”, Eskonen lupaa.