Ranskan totopeliyhtiö PMU riemuitsee näkyvästi saatuaan keulakuvakseen jalkapallotähti Antoine Griezmannin.

Uutinen levisi ranskalaismediassa kiitettävästi. PMU tarvinnee vetoapua, sillä kansainvälistä kilpailua hevospeleissä on paljon ja 3500 totopelipistettä on edelleen koronan takia suljettuina Ranskassa.  Antoine Griezmann ei ole varsinaisesti työpaikkaa vailla, sillä ison espanjalaisseura FC Barcelonan tähtihyökkääjänä hän ansaitsee enemmän kuin mukavasti elantonsa. Griezmannin titteli PMU:ssä onkin moniselitteisesti “lähettiläs”, jonka erityistehtävänä on houkutella ja opastaa uusia ihmisiä hevosurheilun pariin. Tämän  tehtävän Griezmann, 30, sanoo tekevänsä mielellään, sillä rakastaa laukka- ja ravimaailmaa.

PMU:n johtaja Cyril Linette myhäilee hankinnasta Equidialle: “Eikä tarvittu edes 50 riviä sopimukseen, jotta saadaan tähti näkymään riittävän usein hippodromeilla, sillä hän käy raveissa ja laukkakilpailuissa paljon joka tapauksessa.”

Griezmann omistaa 12 laukkahevosta ja yhdeksän ravihevosta. Täysiveriruuna Hooking (Lope de Vega – Dubawi) on tällä hetkellä menestyksekkäin. Philippe Decouz’n valmentama Hooking voitti Longchampissa 22. päivä huhtikuuta jockey Aurelien Lemaitren ratsastamana.

Ravureita valmentaa Ludovic Peltier.

Griezmann on ilmoittanut “haluavansa seuraavaksi haastaa isot tallit”.

Voidaan puhua todellisesta some-influensserista, sillä @antogriezmannilla on 32,5 miljoonaa seuraajaa ja päivityksillä puolitoista miljoonaa tykkääjää.

Griezmannin Instagram-tilillä on säännöllisen harvakseltaan ollut hevosaiheisia päivityksiä. Yhdessä niistä hän kävelee pienen tyttärensä kanssa laukkatallin käytävällä. Päivitykseen on kirjoitettu “intohimo, jonka jaan sinun kanssasi, prinsessani. #dada (ranskaksi: heppa)”.  Postaukset tulevat varmasti lisääntymään. Uusin on tältä päivältä, maanantailta ja siinä hän kertoo “olevansa ylpeänä PMU:n tiimissä”. Kolmessa tunnissa tykkäyksiä on tullut 226 559 kappaletta.