Hevosurheilun keskiviikkolehti esittelee sunnuntaina ravattavan Finlandia-ajon osallistujista suosikki Propulsionin, ME-ruuna Shadow Woodlandin ja vauhdikkaan Volsteadin.

Äitienpäivänä ravattavalla Vermon maililla nähtävä Propulsion ei tunne Euroopassa tappiota. Daniel Redénin valmennettavalla on kapasiteetti, jolla se voi saavuttaa suuria mainetekoja jo tänä vuonna.

”Siinä ei ole heikkouksia eikä moni hevonen tule loppua kovempaa”, Redén sanoo. ”Se on aina ollut vahva perille asti, ja kauden avauksessa johtaneen Je T’Aime Expressin rinnalta se tuli viimeiset 600 metriä noin 07,5-tahtia. Siinä vauhdissa se vielä vaihtoi rytmiä 100 metriä ennen maalia, kun Örjan Kilhlström veti korvat auki.”

Sunnuntaiksi luvataan lämmintä säätä, joten Finlandia-ajossa mennään todella lujaa. Propulsionin vastusta ei sovi kuitenkaan väheksyä. Vauhti-iloittelun takaavat muun muassa tuusulalaisten Raija ja Matti Pasasen maailmanennätysruuna Shadow Woodland sekä Stefan Melanderin nimivahvasta tallista viivalla nähtävä Volstead. Entä miten Hevosurheilu rankkaa loistopaikan sisäradalta saaneen Twigs Voicin, jolla Pekka Korpi taatusti pyrkii hyödyntämään paikkansa? Kaksoisnumerosta löytyvät vihjepaketit keskiviikosta ensi viikon tiistaihin.

Heinänteko on taistelua homeita, hiivoja ja bakteereja vastaan. Miten heinän kosteuden voi testata kotikonstein – esimerkiksi mikroaaltouunissa. Lue heinän säilöntämenetelmiin erikoistuneen brittiläisen mikrobiologi Gordon Marleyn vinkit.

Kasvattajapalkkiot maksettiin ennätysaikaisin. Lehden ajankohtaisosiossa ovat mukana niin ilo- kuin suru-uutiset.

Hevosurheilun takasivulla aloittaa uusi palsta Pienen tallin tarina, jonka avausosassa tavataan kokkolalainen Sundholmin raviperhe.

Sipoolainen hevoskauppias Suvi Kettunen on myynyt yli tuhat hevosta. Kouluratsastuksessa vaativalla tasolla kilpaileva Kettunen esitellään kaksoisnumeron ratsastusliitteessä.

Tilaa Hevosurheilu kotiisi tästä.

Tai osta näköislehti.

Helatorstaista johtuen seuraava Hevosurheilu ilmestyy keskiviikkona 11.5.