Lauantaina 5. toukokuuta ajettavan Finlandia-ajon osallistujalista alkaa hahmottua. Keskiviikkona varmistui muun muassa ranskalaiskolmikon saapuminen Vermoon. 

“Uza Josselyn, Dijon ja Billie De Montfort varmistuivat äsken”, Timo Mahlamäki kertoo.

“Uza Josselyn on saanut jo kutsun Elitloppetiin. Se on tosi kova nimi. Dijon on nouseva 5-vuotias. Billie De Montfort on hyvä maileri. Sitä ajaa Jorma Kontio, joka on oikein hieno asia.”

Uza Josselyn kutsuttiin tänä vuonna toisena hevosena Elitloppettiin. Se voitti maaliskuun alussa Prix du Plateau de Gravelle -kilpailun Vincennesissä. Billie De Montfort ja Dijon olivat Bold Eaglen jälkeen toinen ja kolmas maaliskuussa ajetussa Grand Criterium de Vitessessä.

Seinäjoki Racessa toiseksi sijoittunut Peace Of Mind sai kutsun Finlandiaan, kuten myös kisan kolmonen Pastore Bob. Mahlamäen mukaan on todennäköistä, että Pastore Bobin lisäksi Johan Untersteinerin tallista Finlandia-ajoon osallistuu Ruotsin viime vuonna Derbyvoittaja Cyber Lane, joka avasi kautensa voitokkaasti maanantaina Halmstadissa.

Mahlamäki kertoo neuvottelevansa tänään Daniel Redenin kanssa. Vermossa ollaan kiinnostuneita eilen Solvallassa 10,4a-tuloksella voittaneesta Heavy Soundista, joka on voittanut molemmat kilpailunsa Redenin valmennuksesta.

VIDEOT:

Ranskan keskusjärjestön Le Trotin videokirjastosta voi tarkistaa Billie de Montfortin ja Dijonin viimeiset kilpailut. Ne todistavat, että Ranskasta Vermoon saadaan heti seuraavaksi parhaat mailerit, jos Bold Eagle keskittyy jo Elitloppetiin.

11.3.2018 CAGNES-SUR-MER – GRAND CRITERIUM DE VITESSE NICE-MATIN 200 000€ Le Trotin videokirjasto 

Billie de Montfort toinen, Dijon kolmas.
21.4.2018 PRIX DE L’ATLANTIQUE CASINO BARRIERE ENGHIEN 200 000€ Le Trotin videokirjasto
Billie de Montfort neljäs.

Uza Josselyn ei ole koskaan kilpaillut mailin matkalla, mutta sen suurin ykköspalkinto 128 800 euroa irtosi 2250 metrin Gran Premio delle Nazionista viime marraskuussa Milanosta, josta oheinen IppicaBizin video YouTubesta.