Nyt on varmistunut, että Finlandia-ajon voittaja saa kutsun Elitloppetiin kolmantena vuotena peräkkäin.

“Finlandia-ajo sopii hienosti sarjaamme ‘Vägen till Elitloppet’. Kilpailu on kovatasoinen, se juostaan Elitloppet-matkalla ja on ajallisesti oikeassa paikassa”, Solvallan urheilujohtaja Anders Malmrot sanoo.

Finlandia-ajo ravataan sunnuntaina toukokuun 6. päivä Vermossa, matkana on 1609 metriä ja ykköspalkinto on 110 000 euroa. Propulsion, Univers de Pan ja Sebastian K ovat viime vuosien nimekkäimpiä voittajia.

“Vermolle on suuri kunnia, että Finlandia-ajon voittaja saa kutsun Elitloppetiin. Finlandia juostaan kolme viikkoa ennen Elitloppetia. Uskon, että tämän vuoden Finlandiassa on monta hevosta, jotka ovat mahdollisia Elitloppet-hevosia”, Vermon kilpailupäällikkö Timo Mahlamäki toteaa.

“Finlandia-päivänä ajetaan yhteinen V75-kierros Ruotsin kanssa. Myös päivän muut lähdöt ovat korkeaa tasoa, mm. kaksi Ruotsin divisioonakarsintaa, pronssidivisioona ja Klass I, joiden voittajat pääsevät Elitloppet-viikonlopun finaaleihin, lisäksi 3-vuotiaiden Seppeleajo, 4-vuotiaiden Glenn Kosmos Memorial, Voimaliiga ja monia muita.”

Solvallan Anders Malmrot näkee yhteistyössä paljon positiivia asioita. ”Suomesta on aina ollut iso kiinnostus Elitloppetia kohtaan”, Malmrot katsoo. “Solvallaan saapuu paljon katsojia Suomesta. Tiedämme myös, että ruotsalainen raviyleisö arvostaa paljon Finlandia-ajoa. Tällainen yhteistyö Suomen ja Ruotsin suurimpien kilpailujen kesken takaa, että kiinnostus niin Finlandia-ajossa kuin Elitloppetissa kasvaa entisestään.”

Finlandia-ajon lisäksi Vägen till Elitloppet –kilpailusarjaan kuuluu kaksi muutakin kilpailua, kuten aiempinakin vuosina. Algos Scotts minne Åbyssä 12.5. ja H.K.H. Prins Daniels lopp Gävlessä 19.5., myös niiden voittajat saavat Stockholms Travsällskapin hyväksymän kutsun Elitloppetiin.

Elitloppet-viikonloppu järjestetään 25.-27. toukokuuta. Elitloppet on kutsukilpailu, jossa on yhteensä 16 hevosta, kahdessa 8 hevosen karsintalähdössä. Neljä parasta jatkaa finaaliin, jossa voittaja saa kolmen miljoonan kruunun ykköspalkinnon. Viime vuonna Elitloppet-viikonloppuna katsojia oli yli 60 000, sekä noin miljoona TV-katsojaa, pelivaihto oli 373 miljoonaa kruunua.

Tähän mennessä Elitloppetiin on kutsuttu Prix d’Amériquen voittaja Readly Express.

Finlandia-ajo 2018

Finlandia-ajo ja V75-yhteiskierros Ruotsin kanssa järjestetään sunnuntaina 6. toukokuuta

Finlandia-ajo on 1609 metrillä juostava kutsukilpailu

Voittaja saa 110  000 euroa

Viime vuonna Finlandia-ajon voitti D.D.’s Hitman, joka juoksi Vermon rataennätyksen 09,8a