Viimeisinä hevosina Vermo kutsui kansainväliseen suurkilpailuunsa Click Baitin ja Vernissage Grifin.

Kumpikin on vahvasti ehdolla kevään Elitloppetiin. Alessandro Gocciadoron Vernissage Grifin piti hakea paikka Finlandia-ajoon Seinäjoki Racesta ja Elitloppetiin Finlandia-ajosta, mutta laukka Seinäjoella vaikeutti suunnitelmaa. Nyt italialaisori saa kuitenkin uuden mahdollisuuden.

Osaamistaan Vernissage Grif esitteli suomalaisille jo viime kesän St Michelissä, jossa se sijoittui Next Directionin jälkeen toiseksi ennätysajallaan 09,2.

Stefan Melanderin Click Bait juoksi ennätyksensä 09,5 Solvallan viime vuoden Nelivuotiseliitissä, jossa se sijoittui Ecurie D:n jälkeen toiseksi. Tämä vuosi alkoi kahdella voitolla. Prins Carl Philips Jubileumspokalissa tulos oli 09,8 ja ykköspalkinto 250 000 kruunua. Viimeksi The Onionin lähdössä Solvallassa takarivin lähtöpaikka vei mahdollisuudet, mutta esityksessä ei ollut vikaa.

”Viimeisten hevosten valitseminen oli tiukka tehtävä, sillä kiinnostuneita oli lopulta melkein kymmenen”, kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi taustoittaa Vermon tiedotteessa. ”Positiivista on, että Finlandia-Ajo kiinnostaa, vaikka samalla on tietysti ikävää joutua jättämään niin monta hyvää hevosta ulkopuolelle.”

”Click Baitin ja Vernissage Grifin valinnassa korostuivat aiemmat vahvat näytöt nimenomaan lyhyen matkan huippulähdöistä. Molemmat ovat tehneet reippaita 1.10-rajan alituksia. Vernissage Grif laukkasi Seinäjoki Racessa, mutta eläinlääkärin tarkastuksessa oli kaikki kunnossa ja hevonen teki viime viikonloppuna hyvän hiitin Solvallassa”, Lähdeniemi lisää.

Vahvasti ehdolla Elitloppetiin ovat Finlandia-ajon hevosista myös ainakin MilliondollarrhymeZarenne FasDear Friend ja Suomen Next Direction.

Linkki Vermo Areenan tiedotteeseen

Finlandia-ajoon kutsutut hevoset

Le Gros Bill – Suomi
Dear Friend – Ruotsi
Ubertino Grif – Suomi
Hickothepooh – Norja
Grainfield Aiden – Suomi
Milliondollarrhyme – Ruotsi

Next Direction – Suomi
Zarenne Fas – Ruotsi
Click Bait – Ruotsi
Vernissage Grif – Italia

Lisää teemasta: Finlandia-ajo