Vermon Finlandia-päivänä 10.5. jaetaan paikkoja Elitloppetin viikonloppuun myös poni- ja montélähdöissä. Ruotsin STL-divisioonalähtöjä tulee yksi lisää.

Ruotsin ja Suomen pääraviratojen Solvallan ja Vermon yhteistyö jatkuu tiiviinä kauden päätapahtumien ympärillä. Vuonna 2020 Finlandia-ajon voittaja saa viidentenä vuonna peräkkäin suoran kutsun Elitloppetiin heti maaliintulon jälkeen.

Vuonna 2020 yhteistyö laajenee entisestään. Viime vuonna A- ja B-kategorioiden ponilähdöistä voittajat saivat paikat Mini ja Lilla Elitloppetiin, ja sama yhteistyö jatkuu.

Tänä vuonna myös Finlandia-päivänä Vermossa ajettavasta Prix Monté Finlandiasta voittaja saa suoran paikan Elitloppet-sunnuntain Monté-eliittiin.

”Aloite lähti meiltä, koska halusimme tuoda lisää yhteistyötä ja kansainvälisyyttä myös Finlandia-päivän oheislähtöihin. Monté on kehittynyt Suomessa koko ajan ja sille pitää antaa mahdollisuuksia myös isoissa ravitapahtumissa, jotta kehitys jatkuu. Kiinnostus lajia kohtaan on näkynyt myös Vermon Ravikoulun montékursseilla”, Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi kertoo.

Solvallan urheilujohtaja Anders Malmrot kiittelee Finlandia-päivän korkeaa tasoa. Toki lisäyleisökin kiinnostaa tapahtumajärjestäjää.

”Solvallaan matkustaa erittäin paljon suomalaisia Elitloppet-viikonlopuksi ja toivottavasti tämä nostaa kiinnostusta entisestään.”

Finlandia-sunnuntain ohjelmaan tulee yksi kansainvälinen lähtö lisää. Ruotsin raviurheilun ykkössarjan STL:n divisioonia ajetaan Vermossa kolme: Klass I-, Pronssidivisioona- ja Hopeadivisioona-lähdöt. Kahdessa ensin mainitussa ykköspalkinto on vähintään 110 000 Ruotsin kruunua ja Hopeadivisioonassa vähintään 125 000 kruunua.

”Aiempina vuosina on ollut Klass I- ja Pronssidivisioonakarsinnat Vermossa, mutta nyt lisätään ohjelmaan myös Hopeadivisioona”, Mattias Stenby Ruotsin raviurheilun keskusjärjestö Svensk Travsportista taustoittaa.

”Kolme karsintaa Vermossa on hyvä juttu STL-finaaleille. Näin saamme entistä kansainvälisemmät finaalit Solvallaan Elitloppet-lauantaille.”

”Vermon divisioonakarsintojen voittajat pääsevät Solvallaan Elitloppet-viikonlopun finaalilähtöihin, mikä on monelle unelma ja kevään päätähtäin”, Lähdeniemi lisää.

”Finlandia-päivästä on kolme viikkoa Elitloppetiin, mikä on monelle hevoselle optimaalinen starttiväli. Urheilutarjonnasta tulee kovaluokkaista ja uskon, että monella pohjoismaalaisella hevosella tähdätään Vermon lähtöihin. Yhteistyö ruotsalaisten kanssa jatkuu tiiviinä.”

”Toivottavasti vuonna 2021 saadaan myös Breeders Coursen karsintalähtö kasaan Vermossa ja suomalaisvarsat pääsevät mittelemään paikasta Elitloppet-viikonlopun finaalissa.”

Finlandia-viikonlopun sarjat valmistuvat helmikuun lopulla, mutta Lähdeniemi vahvistaa jo, että Arvid Åvallin Tammaderby ajetaan lauantaina 9.5.