Neljäntenä vuonna peräkkäin voittaja saa kutsun Elitloppetiin heti maaliintulon jälkeen, Vermo tiedottaa.

“Finlandia-ajo on Suomen tärkein kansainvälinen ravikilpailu, ja on suuri kunnia meille vermolaisille, että Finlandian voittaja saa varmasti kutsun Elitloppetiin”, Vermon kilpailupäällikkö Timo Mahlamäki iloitsee.

Finlandia-ajo juostaan toukokuun 4. päivä 1609 metrin matkalla Vermossa, ja voittaja saa 110 000 euroa.

“Lähes aina Finlandia-ajon voittaa erittäin mielenkiintoinen hevonen, joka on juuri oikealla hetkellä eli toukokuussa huippukunnossa. Olen erittäin iloinen, että yhteistyö Vermon ja Solvallan kesken jatkuu myös tänä vuonna”, Solvallan urheilujohtaja Anders Malmrot toteaa.

Kari Lähdekorven osaomistama Pastore Bob voitti Finlandian viime vuonna Johan Untersteinerin ajamana. Valjakko eteni aina Elitloppetin finaaliin saakka.

“Me Vermossa olemme myös erittäin tyytyväisiä, että hyvä yhteistyö Solvallan kanssa jatkuu. Finlandiasta on vain kolme viikkoa Elitloppetiin. Se on juuri sopiva väli, jotta eliittihevoset tulevat kilpailemaan myös Vermoon”, Mahlamäki jatkaa.

Elitloppet on Solvallassa 24.-26. toukokuuta järjestettävän Elitloppet-viikonlopun huipennus. Elitloppet on kutsukilpailu, jossa ajetaan kaksi kahdeksan hevosen karsintalähtöä. Neljä parasta kummastakin karsintalähdöstä menee finaaliin, jonka voittaja saa kolme miljoonaa kruunua.

Finlandia-ajo juostaan Vermossa lauantaina toukokuun 4. päivä. Lähdön kokonaispalkintopotti on 190 000 euroa.

Päälähdön lisäksi Vermossa ajetaan monta kansainvälistä lähtöä; Ruotsin Bronsdivisionen ja Klass I sekä 3-vuotiaiden Seppeleajo, 4-vuotiaiden Glenn Kosmos Memorial, kylmäveristen Erkon Pokaali ja 5-vuotiaiden lämminveritammojen Arvin Åvallin Tammaderbyn finaali.