Nelivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu ravataan Jyväskylässä uudessa tilanteessa, kun ikäluokan kuningatar Mascate Match potee jännevammaa eikä ole mukana. Nyt melkein kuka tahansa voi voittaa.

Ikäluokan parhaimmistoon niin ikään kuuluva First Class Lady selvisi heinäkuisesta suolitukoksestaan säikähdyksellä, palasi jo vajaan kuukauden päästä radoillekin ja on väläytellyt huippuotteitakin, mutta jotain on viime starteista vaikuttanut puuttuvan.

”Jokainen ymmärtää, että jos huippu-urheilija sairastuu vakavasti, niin jotain se vie aina pohjasta pois. Ei suolitukoksen taakse voi piiloon mennä, mutta saattaa se vielä jollain lailla näkyä. Kun hevonen ei ole ollut ehkä ihan satku eivätkä lähtöpaikatkaan ole aina suosineet, takaa on ollut kovissa lähdöissä vaikea riittää”, omistajakimpan vetäjä Markus Rasanen pohtii.

Ongelmia ovat aiheuttaneet sitkeät kiimat.

”On ollut mystinen syksy. Vaikka kelit on kylmenneet, kiima on ollut koko ajan päällä. Tamma vaan vinkuu karsinassa”, Rasanen huokaa.

”Vähän arvoituksellisella mielellä ollaan. Jos kaikki olisi kohdallaan ja juoksu onnistuisi nappiin, mikään sija ei yllättäisi. Seinäjoen voittojuoksussa Leidi lähenteli Suomen ennätystä, ja (Ari) Moilasen mukaan varaa jäikin. Nyt on tehty kaikki ja liikettä lisätty, että kroppa lähtisi toimimaan, mutta riittikö aika, tänään se nähdään.”

Timo Korvenheimo valmentaa myös kolmea Rasasen kimppojen lupaavaa 2-vuotiasta, joista Nette’s Ensio ehti jo voittamaankin.

”Lahden startti tuli sille liian aikaisin, mutta Forssaan ori oli jo yllättävän hyvä. Stick Matchillakin tänä syksynä vielä startataan, kun taas Club Nord Loven kanssa on edetty rauhallisesti”, Markus Rasanen kertoo.

Jyväskylän T75-ravit starttaavat lauantaina kello 13.30. 4-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu ajetaan lähtönä 5, ja se avaa T75-pelin kello 15.

Lue myös: Hevosurheilun Toto75-ideavihje Jyväskylä – setelirahaa tilauksessa

Lue myös: Hyviä uutisia First Class Ladysta – “Kävi paljon tuuria”