Reijo Heiskasen ideasta poikinut tuote on nykyään monen ravitallin vakiovaruste.

Pikkukahvelista tänä päivänä tuttu Reijo Heiskanen aloitti raviharrastuksensa 1970-luvun puolivälin jälkeen lämminverisillä. “Siihen aikaan ajoin paljon ja kovasti metsässä, tosin startissa niillä ei sitten niin kovaa enää ajettukaan”, Heiskanen naurahtaa.

Vuosien myötä hän huomasi monelle kotiteillä treenaavalle tutun ongelman; mitä vauhtia sillä hevosella siellä tulee ajettua. “Laitoin kreppipaperia sadan metrin välein puihin kiinni ja sitten katsoin sekuntikellosta, mitä vauhtia mennään.”

Hänen poikansa Kalle Heiskanen työskentelee sykemittareiden ja muiden mittauslaitteiden kehittämisen parissa. “Kysyin Kallelta, että miksi ei ole olemassa kelloa, joka näyttää suoraan kilometriaikaa.” Tästä lähti tuotekehittely TimerGPS:lle, joka on juuri tällainen Reijo Heiskasen kaipaama laite, ja kuuluu nykyään ravivalmentajien vakiovarusteistoon.

TimerGPS näyttää myös hetkellistä huippunopeutta, ja luonnollinen kysymys Reijo Heiskaselle tietenkin on, millaisia lukemia se on Pikkukahvelille näyttänyt. Heiskanen kiertelee ja kaartelee vastausta. Suu muikeilee, eikä selvää vastausta saada koskaan. “Saattaa siihen kelloon aina välillä tulla virhenäyttöjäkin…”, Heiskanen myhäilee.

Tämän päivän Hevosurheilussa lisää tarinaa Pikkukahvelista ja Reijo Heiskasesta.

 

Lisää teemasta: Kuninkuusravit