Ensi tiistaina Teivossa juostavien kriterium-karsintojen lähtöradat on arvottu.

Yksi suurimmista mielenkiinnon kohteista on Erkki-Pekka Mäkisen valmentama Graceful Swamp, joka on dominoinut lähtöjään tänä vuonna. Kaikki tämän kauden 12 starttiaan voittanut 3-vuotias ori pääsee havittelemaan finaalipaikkaa loistoasemista, kun se kiihdyttää karsinnassa kolmosradalta.

Ruotsissa peräti neljällä valmennettavallaan kriteriumfinaaliin edenneen Timo Nurmoksen tallista karsimaan saapuu huippulupaava Marrakesh, joka saa rattailleen valmentajan luottokuskin Jorma Kontion. Ilmaiseksi finaalipaikka tuskin irtoaa, sillä kasiradalta starttaava Marrakesh saa vastaansa Tuomas Korvenojan ja Knows Bestin, jotka pääsevät matkaan viitosradalta.

Korvenojalla on toinenkin loistosauma finaalipaikkaan, sillä ainoastaan yhden tappion tähänastisella urallaan kokenut Lewis Ale sai huippupaikan kakkosradan muodossa. Näiden lisäksi Korvenojalla on mukana karsinnoissa myös Ultimate Critic, joka arvottiin takariviin.

Tammakriteriumin tänä vuonna jo valloittanut Bosses Lady starttaa omassa karsinnassaan kuutosradalta valmentajansa Tapio Perttusen ohjastamana.

Suomenhevosten puolella karsintalähtöjä on kaksi. Mielenkiintoa lähtöihin tuo ennakkosuosikkien huono onni rata-arvonnassa. Lähdöissä on vain kahdeksan hevosta, joten takarivin paikka oli mahdottomuus. Ennakkosuosikeista Vixeli starttaa kasiradalta, Jostois seiskaradalta ja Sirukasson kasiradalta.

Lähtölistat pääset katsomaan kokonaisuudessaan linkistä.