Hevosurheilu-lehden kustantamassa Kavionjälkiä-ohjelmassa Yle TV2:lla nähdään tänään nelivuotiaiden lämminveristen Eurooppa-Derbyn eli UET Grand Prix -finaalin suomalaisosallistujat Lewis Ale ja Graceful Swamp.

”Vierailemme Graceful Swampin kotioloissa Tampereen Kuorannassa. Erkki-Pekka ja Ilona Mäkinen pääsevät jutussa ääneen. Käymme myös tutustumassa Lewis Aleen Tuomas Korvenojan tallilla Sipoossa. Mukana ovat hevosenhoitaja Tiia Pihamaa sekä isänpäivälahjaksi itselleen osuuden hevosesta ostanut Pekka Kaidesoja”, kertoo ohjelman sisällöstä vastaavan Storyteam Film & Televisionin Kalle Siira.

Kameraryhmä on käynyt lisäksi Takanevien tilalla Ilmajoella. Graceful Swampin kasvattajat Riikka ja Ari Takaneva pyörittävät kahta tilaa, 700 eläimen sikalaa ja koko ajan laajenevaa varsankasvatustoimintaa.

Tunnin mittaisessa ohjelmassa on myös välähdyksiä Ypäjän syksyisestä hevoshuutokaupasta.

Kavionjälkiä nähdään klo 19–20, jonka aikana kaikki kolme EM-lähtöä esitetään suorana lähetyksenä.

Ohjelman juontaa Sara Perttunen ja asiantuntijana kuullaan Martti Ala-Seppälä. Toimittajana työskentelee Marinka Salminen ja kommentaattorina ravivalmentaja Anssi Nurminen. Lähdöt selostaa Juha Jokinen.

Hevosurheilu-lehti ja Yle solmivat alkuvuodesta sopimuksen neljästä raviohjelmasta tälle vuodelle. Ylellä on myös etuosto-oikeus ohjelmaan kausille 2020–2021. Tällä hetkellä neuvotteluissa on lisätä ravilähetyksien määrää vuonna 2020.

Hevosurheilu-lehti on yhdessä Maaseudun Tulevaisuuden kanssa mukana myös kanavapaikalla 26, joka esittää lauantain ravit suorana.

Vermon EM-ravipäivä käynnistyy klo 15.30.