Erkki-Pekka Mäkisen valmentama Graceful Swamp on ollut ravikansan kuuma puheenaihe.

3-vuotias ori on edennyt läpi vuoden voitosta voittoon. Kriterium-karsinnat juostaan ensi viikolla ja Mäkisen suojatti on yksi suurimmista suosikeista koko kilpailun voittajaksi. Showmiehenä tunnettu valmentaja on repäissyt jälleen ja tehnyt musiikkikappaleen hevosestaan.

”Teatteriahan me tarvitaan”, Mäkinen heittää. ”Emmehän me koskaan saa suurta yleisöä mukaan lajiin, jos emme laita itseämme likoon. Tämä on suurta showta. Toki sen lisäksi tämä on huippu-urheilua.”

Idea kappaleen teosta oli ehtinyt jo kyteä jonkin aikaa, kunnes se lopulta päätettiin tehdä.

”Hyvä ystäväni Jussi Halme rupesi kesällä puhumaan Graceful Swampin olevan sellainen hevonen, että nyt täytyy meidänkin tehdä jotain. Ajattelin ensiksi, että ei helkkari eikö tämän murrosiän pitäisi pikkuhiljaa loppua, kun äijät lähenee kuuttakymmentä. Suoraan sanottuna kuset housussa nauroimme kappaletta tehdessä, oli se niin hauskaa. Emme saaneet hevosta levytysstudioon, koska olisi pitänyt purkaa yksi seinä”, Mäkinen naureskelee.

Kappale on tarkoitus julkaista ensi viikolla.

”Siinä mainitaan Ilves ja Tapparakin, joten ajatuksena on ensi torstaina Ilveksen kotiottelussa soittaa se. Olen silloin ilvesklubilla kertomassa Graceful Swampista, ja raviurheilusta muutenkin. Voi olla, että biisiä soitellaan jo tiistaina Teivossa, jos kriterium-karsinta menee hyvin.”

Karsintoihin valmentaja lähtee luottavaisin mielin.

”Ruotsista on tulossa Marrakesh, joka kuulemma on kuin panssarivaunu. Nämä ei kohtaa karsinnassa, mutta jos finaalissa ovat vastakkain, niin lupaan virittää Graceful Swampille sellaisen ydinkärjen, että Pohjois-Korean Kim Jong-unikin olisi kateellinen”, Mäkinen täräyttää.

Tiistaina valmentajan tallista debytoivat mahdolliset tulevaisuuden menestyjät, kun lupaavat 2-vuotiaat Lush Life ja Joe`s Monkey Man avaavat kilpauransa.

”Kovasti tykkään molemmista. Molemmat tuntuvat todella lupaaville ja varhaislahjakkaille, mutta tiistaina nähdään miten homma lähtee niiden kanssa sujumaan.”

Lush Life Joe's Monkey Man Erkki-Pekka Mäkinen 0618ju

Lush Life ja Joe`s Monkey Man avaavat kilpauransa ensi viikolla.