Vermon paikallisraveissa riittää sunnuntaina ylimääräistä mielenkiintoa. Radan toimitusjohtaja Heikki Häyhä ajaa uransa ensimmäisen ravilähdön.

Hevosurheilu uutisoi 1. heinäkuuta Heikki Häyhän ajaneen C-kortin ja suunnittelevan ajaa kohta kilpaakin. Sunnuntaina on aina lunastaa lupaus.

”Tässä välillä on tullut kyllä laiskoteltua. Oli superviikonloppu ja koronakiireitä, enkä ole  korttikurssin jälkeen käynyt kuin kerran ajamassa Pension Killerillä hiittiä”, Heikki Häyhä tunnustaa.

Nina Pettersson-Perklénin valmentama Pension Killer on juuri se ajokki, millä uran avaus tapahtuu.

”En ole vielä tarkemmin perehtynyt lähtöön, mutta reilusti on takamatkaa (60 metriä) ja paljon kierrettävää, jos meinaa olla ensimmäisenä maalissa. Paikka takana sopii sillä lailla hyvin, että näkee aitiopaikalta, mitä muut tekevät ja mitä lähdössä tapahtuu.”

”Normaalisti sanoisin, että lähden voittamaan, mutta nyt olisin tyytyväinen ehjään suoritukseenkin. Lähden nauttimaan kyydistä, ihastellen ja ihmetellen. On hieno kokea kaikki sekin, mitä tapahtuu ennen kuin lähtö lähtee”, Häyhä makustelee.

”Niin paljon uutta ja jännittävää tapahtuu, että on kiva, kun saa aloittaa kotikentällä. Yksi jännitystekijä on poissa, kun ei tarvitse matkustaa raveihin kauemmas.”

Vermon paikallisravit starttaavat sunnuntaina kello 11.30. Pension Killer starttaa numerolla 16 lähdössä 7 kello 13.55.

Lue myös: Toimitusjohtaja haalarihommissa – ajoi C-kortin