Veijo Heiskasen Suomen reissu lähti menemään pieleen alusta lähtien.

Hän ilmoitti Zizoun lauantaille Turkuun 5-vuotiaille avoimeen L. Fabritius Memorialiin puhelimitse jopa kahteen kertaan – ensin viime perjantaina ja toistamiseen tänä maanantaina. Kun lähtölistat ilmestyivät, Zizou oli kuitenkin mukana enintään 75 000 euroa tienanneiden ry hmässä juoksemassa kymppitonnin sijasta 4500 eurosta.

”Ei ne Hippoksessakaan osanneet sanoa, mitä oli tapahtunut. Me ilmoitettiin hevonen sinne niin kuin piti, mutta jotenkin se oli naputeltu väärään sarjaan”, Veijo Heiskanen ihmettelee.

Korvauksena järjestäjän virheestä Hippoksesta oli luvattu maksaa normaalin käytännön mukaisesti 4. palkinto eli 2000 euroa.

”Sittenhän se menisi ihan hyvin, jos vielä voitettaisiin se 4500 euroa”, Veijo naurahtaa.

”Hevonen on ihan okei-kunnossa, vaikka eihän juoksut aina onnistu nappiin eikä kovia lähtöjä voi aina voittaa. Viimeksi ori oli avovehkeillä nahkea ja lähti hiljaa, ja kun ensimmäinen tuhat mentiin 15:ttä ja toinen alta 11:tä, takaa oli vaan mahdoton tulla. Nyt laitetaan lappuja, ja hevonen on varmasti terävämpi.”

Derby-kolmosen Sahara Peyoten kanssa tuli lisää lunta tupaan. Sen piti debytoida Heiskaselta sunnuntaina Kasvattajakruunun alkuerässä.

”Hevonen tuli tosi hienossa kunnossa, ja vaikka sillä oli ajettu kovia lähtöjä, ei tutkimuksissa löydetty mitään hoidettavaa. Se on treenannutkin tosi hyvin, ja Turkuun oltiin tulossa pärjäämään”, Heiskanen alustaa.

”Vielä maanantain hiitissäkin kaikki oli hyvin, mutta sen jälkeen pulssi oli 25 pykälää korkeammalla kuin viime viikolla. Siksi tähystettiin se tänään, ja täynnä räkäähän se oli.”

”Se hevonen joutuu jäämään pois, jonka takia alun perin oltiin lähtemässä, mutta tullaan kahdella muulla. Toivotaan, että Sahara Peyotekin paranee niin äkkiä, että ehtii St Legeriin”, Heiskanen lisää.

Wild Action on hänen mielestään lauantaina pelihevosia.

”Se voitti viimeksi helpon lähdön, mutta oli tosi hyvä. Se pystyy menemään 15 läpi, ja mitä lähtölistaa katsoin, sillä pitäisi pärjätä”, Veijo vihjaa.

”Se jää nyt Suomeen ja menee Harri Åkerlundin valmennukseen.”

Täsmennys 8.10. klo 23.20: Korvauksen maksaa Suomen Hippos, koska ilmoittautuminen tapahtui Hippokseen eikä Turun radalle.