Henri Bollström, 34, nousi Tuhannen voiton klubiin ohjastettuaan Magic Mondayssa Minto’s Don Juanilla voittoon Kuopiossa.

Komean rajapyykin rikkonut ohjastaja tunnetaan radan ulkopuolella varsin iloisena ja puheliaana miehenä, mutta radalla puolestaan melkoisena viilipyttynä.

”Vaikea kysymys, mutta ehkä se on rauhallisuus”, ohjastaja kuvaili vahvuuksiaan vierailtuaan Hevosurheilun podcastissa helmikuun alkupuolella. ”Pyrin myös ajamaan aina realistisesti. Kaikilla hevosilla ei välttämättä ole mahdollisuuksia voittoon, mutta yritän ajaa niillä mahdollisimman hyvän sijoituksen.”

Bollström aloitti kilvanajon varsin nuorena ja on ehtinyt ohjastamaan jo yli 10 000 starttia. Kiinnostus hevosiin kulkee suvussa, mutta aivan heti ei ravikärpänen häntä puraissut.

”Isällä ja ukilla on aina ollut hevosia, joten ne ovat olleet tuttuja nuorista saakka. 14-15 vuotiaana kiinnostus tähän lajiin heräsi, sitä ennen ei kiinnostanut oikeastaan ollenkaan. Nimenomaan kilvanajo oli se mikä iski. Seppo Suuroselle kuuluu suuri kiitos. Hän luotti minuun ja siellä työskennellessäni sain ajaa paljon hyviä suomenhevosilla, joilla tuli pärjättyäkin. Sitä kautta sain jalansijaa kuskimarkkinoilla.”

Jyväskyläläisohjastaja on tehnyt viime vuosina menestyksekästä yhteistyötä muun muassa Pauli Raivion kanssa, jonka valmentamalla Tähen Toivomuksella Bollström voitti viime vuonna Suurmestaruuden ja Kirppuajon. Näillä näkymin tiimi tavoittelee ravikuninkuutta tulevana kesänä Lahdessa järjestettävissä kuninkuusraveissa.

”Onhan se iso juttu. Tykkään ajaa kylmäverisillä, ja kuninkuuskilpailua suurempaa lähtöä ei Suomessa pääse ajamaan. Tähen Toivomus on vielä sellainen hevonen, jolla on mahdollisuus pärjätä, niin onhan se hienoa. Se on aivan mahtava hevonen, jonka kanssa on päässyt voittamaan isoja lähtöjä.”

Esikuvistaan raviurheilun saralla Bollström nostaa esiin ohjastajalegenda Jorma Kontion.

”Häntä kohtaan on suuri arvostus”, tuhannen voiton mies korostaa. ”Kontio on pysynyt monta kymmentä vuotta aivan huipulla, aina vastaan tullessa pitäisi ottaa hattu pois päästä. Olen saanut myös tutustua häneen, kun olemme ajaneet molemmat Raivion hevosia, ja hän on radan ulkopuolellakin mahtava mies. Tietysti arvostan myös valmentajia ja kaikkia, jotka ovat tätä hommaa pitkään tehneet menestyksekkäästi.”

Tähen Toivomuksen lisäksi Bollströmin menestyshevosiin lukeutuvat Ellin Sisu, jonka hän ohjasti toissa vuonna derbykakkoseksi ja Tawastjernan muistoajon voittajaksi sekä Juiseri, jolla ohjastaja narutteli Pilvenmäki maratonin voiton viime vuonna.