Perjantain Hevosurheilu on tuhti 60-sivuinen paketti hevosasiaa. Kesäravit-liite kertoo Jaajon Linnonmaan ravimatkoista, hiihtomaajoukkueen hevosesta, paljastaa paljonko painaa Santtu Raitalan kypärä ja avaa ravisanastoa – betsiä slipillä.

Monimuotoinen hevosala näyttäytyy perjantailehdessä monella tapaa. Nyt yhä useampi ratsastaja omistaa ravihevosia ja valmentaakin niitä. Lajiyhteyskokemuksistaan kertomassa Leena Kahisaari, Rosali Kivitie, Karoliina Kovanen ja Miisa Pulkkanen.

Lauantaina Kuopiossa ravattavien Toto75-finaalien ja Kuopio Stakesin tiimoilta jututimme kolme Stakesia voittaneen Heikki Korhosen, joka marssittaa kotiareenalleen neljän ravurin armadan.

Ratsastuksessa pohdimme, millaista on olla nuori valmentaja. Vastaamassa 6-vuotiaana ratsastuksen aloittanut ja 16-vuotiaana valmentajaksi ryhtynyt Vilma Leppäkangas, 21.

Muistatko kuninkaan muskettisoturiksi halunneen D’Artagnanin tarinan maailmankirjallisuudesta? Vähän samanlainen on ollut Suomessa kasvatetun ruuna D’Artagnanin kasvu vaatimattomista lähtökohdista kouluratsastuksen kunnioitetuimpien GP-hevosten joukkoon.

Unen laadun merkitystä ei voi väheksyä, sillä se ratkaisee jaksamisen. Pohjalaisohjastajat saivat tulokset ensimmäisestä Firstbeat-mittauksesta ja elokuussa selviää, kumpi joukkue, Seinäjoen vai Kaustisen seutu, on hyvinvointivalmennuksen voittaja.

Kesäravit on oma lehtensä, Hevosurheilun erikoisnumero, joka ilmestyy tämän viikon perjantainumeron sisällä. Siinä kerromme Liisa Nummesta, joka haki oppia saksalaiselta estetallilta, ajajaliigan ykkösnimi Olli Koivunen antaa vinkit ravikesän viettämiseen ja tapaamme Jarkko ”Jake” Litmasen, joka fiilistelee Riihimäen, Vieremän ja Kausalan kesäraveissa. Entä millainen hevonen onkaan hiihtomaajoukkueen jäsenten omistama Bismarck Comery, joka starttaa keskiviikkona Vermossa?

Ajankohtaisuutisissa puimme hevosalan oikeusistuntoviikon annin, käräjillä kun istuttiin kahdessa salissa.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa ja lukemaan pääsee kätevästi lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.