Kaksi hevosta kulki perjantai-iltapäivällä vapaana Hyvinkään keskustassa. Silminnäkijän mukaan hevoset kävelivät liikenteessä rauhallisesti pitkin tien laitaa ja käyttivät suojatietä suunnatessaan vaihtaessaan kadun puolta. Kaupungille ne olivat tulleet Ridasjärven suunnasta.

“Olin lukemassa kirjaa, kun naapuri kertoi niiden menneen kaupunkiin päin. Ne kulkivat talomme ohi jo kerran aiemminkin. Otin kameran mukaan ja läksin lenkille”, hyvinkääläinen Erkki Helin kertoi.

“Ihmisiä katseli tien vieressä, kun hevoset menivät niin hienosti. Yleisöä oikein nauratti, vaikka ei kai tuo ihan vaaratonta ole”, Helin pohti.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos ei ollut vielä alkuillasta saanut tietoa tapahtumista ja siitä, miten karkulaisten retki päättyi.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Aamuposti.

Hevosurheilussa julkaistiin 1.2. artikkeli, jossa käsiteltiin liikenteen hevosonnettomuustilastoja. Alkuvuodesta hevosia on menehtynyt liikenneonnettomuuksissa Limingassa, Niinisalossa ja Asikkalassa. Karanneita hevosia on päässyt otsikoihin myös Vantaalla, Mikkelissä ja Porvoossa.