Keskiviikon lehti pui hevoskuljetusten vaatimia lupia, Suomen Hippoksen johtajien aikaansaannoksia ja ravien tv-näkyvyyttä.

Kuorma-auton kuljettajan ammattipätevyyden ja eläinkuljettajaluvan vaatimukset aiheuttavat epäselvyyttä hevosalalla.

Kuorma-auton kuljettajan ammattipätevyyttä ei ole vaadittu hevosalan kuljetuksissa, mikäli ajoneuvoa käytetään yksityisesti muihin kuin kaupallisiin tavarakuljetuksiin. Lainkohdan tarkennukseen liittyy oleellisesti kuljetettavien hevosten käyttö kuljetuksen päätyttyä: ammattipätevyyttä ei vaadita, jos ajoneuvolla kuljetetaan tavaraa tai laitteita, joita kuljettaja käyttää työssään. Edelleen edellytyksenä on, että kuljettajan päätoimi ei ole ajoneuvon kuljettaminen.

Varsinkin käyttövaatimus on jättänyt sijaa erilaisille tulkinnoille, ja yksi tapaus on mm. etenemässä oikeuden käsittelyyn. Lue lisää keskiviikon lehdestä.

Hevosurheilu pui myös Suomen Hippoksen aikaansaannoksia kuluneen vuoden aikana. Haastateltavina puheenjohtaja Antti Lehtisalo, toimitusjohtaja Vesa Mäkinen sekä koko Hippoksen hallitus.

Ravien tv-näkyvyys puhuttaa tiiviisti Lukijan palstalla. Raviviikon raportit, analyysit ja vinkit löydät nekin Hevosurheilusta.

Tilaa lehti tästä.