Suomen Hippoksen valtuuskunta valitsee syyskokouksessaan 25. marraskuuta hallitukselle puheenjohtajan ja jäsenet erovuoroisten tilalle. Ehdokkaiden asettamisaika päättyi torstaina 15. lokakuuta.

Puheenjohtajakisaan tuo sähköä Kari Erikssonin asettuminen ehdolle. Eriksson nousi varapuheenjohtajan paikalta tunnistusskandaalin johdosta eronneen Antti Lehtisalon tilalle keväällä 2018, mutta hävisi seuraavaa puheenjohtajaa valittaessa vaalissa Juha Rehulalle ja vetäytyi sittemmin kokonaan hallituksesta. Nyt on edessä uusintaottelu.

Hallituksen jäsenistä erovuorossa ovat Marjo Kaipainen, Hannu Nivola ja Juha Lyyski. Kaipainen on ilmoittanut jo aikaisemmin luopuvansa paikastaan, mutta Nivola ja Lyyski ovat ehdolla kahden vuoden jatkokaudelle. Muut ehdolle asetetut ehdokkaat ovat Helena Halinen, Heikki Kosonen, Matti Rajaharju sekä Mervi Roiha-Härkönen.

Valtuuskunnan jäsenet voivat myös 25.11. kokouksessa esittää ehdokasta vaaliin. Hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi kalenterivuotta.

Korjaus kuvatekstiin 16.10. kl0 16.10: Kari Eriksson on ollut sivussa Hippoksen hallitustyöstä kaksi vuotta, ei vuoden verran.

Linkki Suomen Hippoksen tiedotteeseen