Ensi vuonna ajetaan 36 ravipäivää vähemmän kuin tänä vuonna, ja kasvattajakilpailujen ykköspalkinnoista leikataan 20 prosenttia.

Hippoksen hallitus kokousti perjantaina pitkään. Päällimmäiset aiheet olivat vuoden 2021 kilpailukalenteri ja tuotonjaon perusteet.

Ravipäiviä päätettiin vähentää 36, joista 30 maakunta- ja 6 päivää kesäradoilta. Lisäksi linjattiin, että Nuorten sarjoja ja Tammasarjoja ajetaan jatkossa vain keskusradalla ja maakuntaradoilla.

Suomen hallituksen budjettiriihessä sovitun Veikkauksen tuottojen täysimääräisen kompensaation toteutuessa Hippoksen hallitus päätti esittää maa- ja metsätalousministeriölle Hippoksen toimiston esityksen mukaisia linjauksia. Mitä ne ovat, ei hallituskoosteessa tarkemmin vielä avata. Lopullinen esitys tuotonjaosta hyväksytään Hippoksen hallituksessa, kun ministeriöstä saadaan vahvistettu luku tuotonjaon perusteeksi.

”Lisäksi hallitus ohjeisti jatkovalmistelua siten, että ennakkomaksullisten kasvattajakilpailujen ykköspalkintoja leikataan 20% vuonna 2021 vuoden 2020 tasosta. Leikkaus kohdistetaan uudelleen siten, että vuoden 2020 tasoa vastaava kilpailun kokonaispalkintosumma käytetään vuonna 2021 ennakkomaksullisten kasvattajakilpailujen sisällä niihin osallistumisoikeuden omaaville hevosille”, Hippoksen hallitustiedotteessa kerrotaan.

Tämä lienee tulkittava niin, että kasvattajakilpailujen kokonaispalkintopotti ei pienene, mutta rahaa finaalien ykköspalkinnoista suunnataan mahdollisesti niiden häntäpään hevosille sekä karsintojen ja/tai oheislähtöjen palkintoihin.

Linkki koosteeseen Suomen Hippoksen hallituksen kokouksesta 24.9.2020