Hippoksen hallitus päätti maanantaisessa kokouksessa asettaa kaikki väärin tunnistetut hevoset osittaiseen kilpailukieltoon siihen asti, kunnes asia on tullut kaikilta osin selvitetyksi ja asiasta tehdään lopullinen päätös. Osittainen kilpailukielto tarkoittaa, että hevonen ei saa osallistua Suomessa syntyneille hevosille rajattuihin lähtöihin.

Hippoksen hallituksen tietoon on aiemmin tullut hevosten tunnistamiseen ja rekisteröintiin liittyvä Hippoksen sääntöjen vastainen asia. Varsat on tunnistettu kantakirjaan  merkitsemistä varten ulkomailla, vaikka tunnistus olisi Suomen Hippoksen ravikilpailu- ja jalostusohjesääntöjen mukaan tullut tehdä Suomessa.

Uusien selvitysten mukaan Hippoksen tietoon on tullut lisää Ranskassa väärin tunnistettuja varsoja. Näiden varsojen kohdalla tunnistaja on tunnistanut hevoset valokuvasta fyysisesti näkemättä hevosia. Hevosten verinäytteet ja mikrosirujen numerot on toimitettu hänelle postissa. Näissäkin tapauksissa hevosjalostusliiton toimihenkilön täyttämään tunnistuspöytäkirjaan sekä Heppa-järjestelmään varsojen tunnistuspaikaksi on merkitty suomalainen paikkakunta. Ranskassa sirutetuilta, Suomessa etätunnistetuilta varsoilta, vaaditaan uusi tunnistaminen 27.4. mennessä, jonka jälkeen jalostusvaliokunta käsittelee asiaa varsojen kantakirjastatuksen osalta. Näiden varsojen etätunnistamisesta vastanneen henkilön tunnistusoikeudet on otettu pois pysyvästi.

Hevosen tunnistamista koskevia sääntöjä rikkoneita kasvattajia tullaan kuulemaan asiassa. Kilpailukieltoon määrättyjen hevosten nimet julkaistaan Hippoksen sivuilla ja Hevosurheilu-lehdessä perjantaina 16.3.

Asian valmistelu jatkuu Hippoksen sääntövaliokunnassa. Asiassa tullaan myös käyttämään ulkopuolista oikeudellista asiantuntemusta.  Hippoksen hallitus tulee käsittelemään tunnistusaihetta seuraavassa hallituksen kokouksessa 22.- 23.3.2018.