Hippoksen valtuuskunta pääsee kesäkuussa tositoimiin päättämään alan rästiin jääneistä asioista. Kuva: Suvi Hakkarainen/Suomen Hippos
Hippoksen valtuuskunta pääsee kesäkuussa tositoimiin päättämään alan rästiin jääneistä asioista. Kuva: Suvi Hakkarainen/Suomen Hippos

Hippoksen valtuuskunta kokoontuu juhannuksen jälkeen – samalla järjestetään ylimääräinen kokous hevosenomistamisesta ja -kasvattamisesta

Hippoksen hallitus vahvisti tiistaisessa seminaarissaan, että valtuuskunnan kevätkokous järjestetään Jyväskylässä juhannuksen jälkeen keskiviikkona 24. kesäkuuta.

Kesäkuusta lähtien alle 50 hengen yleisötilaisuudet ja kokoukset ovat sallittuja, ja myös 50-500 henkilön tilaisuuksia on mahdollista järjestää, joskin tiukemmin ehdoin. Suomen Hippoksen valtuuskunta pääsee nyt kuukausien tauon jälkeen päättämään raviurheilua koskevista asioista.

Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Juha Rehula uskoo, että kokouksen pystyy järjestämään koronatilanteesta huolimatta turvallisesti. Valtuuskunnassa on 42 jäsentä.

”Niin kuin kaksi ensimmäistä ravitapahtumaa on pidetty säntillisellä tavalla turvallisuuteen perustuen, niin tulee tapahtumaan kokouspaikallakin. Ensisijaisesti pitää lähteä siitä, että kokous pyritään järjestämään. Perinnehän on ollut se, että valtuuskunnan lisäksi Hippoksesta ovat läsnä ne henkilöt, joiden osallistuminen kokoukseen on välttämätöntä. Tämä on vähän löysästi sanottu, mutta ei siellä hengailijoita tähänkään asti ole ollut. Sanon niin, että 50 raja ei tule edes täyttymään”, Rehula arvioi.

Tiedotusvälineiden läsnäolosta kokouksessa ei ole vielä varmuutta.

”Se on valtuuskunnan asia. Se on vastaukseni ollut tähän asiaan tähänkin asti eikä se tästä mihinkään muutu”, Rehula kommentoi.

Hippoksen hallitus kutsui koolle myös ylimääräisen valtuuskunnan kokouksen keväältä peruuntuneen kokouksen tilalle. Ylimääräinen valtuuskunnan kokous järjestetään aiemmin samana päivänä Jyväskylässä.

Ylimääräisessä kokouksessa on tarkoitus käsitellä hevosenomistamiseen ja kasvatukseen liittyviä seikkoja.

”Hevosten määrä ja hevoskasvatus on ollut laskussa yli kymmenen vuotta. Siihen täytyy saada muutos. Keinot, joilla siihen päästään, täytyy yhdessä harkita, esimerkiksi onko se keino varsaraha tai jokin muu. Joka tapauksessa ne ovat sellaisia asioita, jotka tekevät hevosenomistamisesta kannattavaa ja tavoiteltavaa. Näitä on mietittävä, koska niitä ei ole mietitty tarpeeksi. Sen näkee siitä, että olemme olleet joka vuosi laskusuunnassa”, Pohjolan Hevosystävien seuran hallituksen puheenjohtaja, ylimääräistä kokousta vaatinut Kari Eriksson sanoo.

”Ylimääräinen kokous vie mielestäni kokouspäivästä vähintään puolet. Siellähän ilmeisesti tulee olemaan myös kuninkuusraveista päättäminen, mikä vie varmasti aikaa, mutta kyllä ylimääräiselle kokoukselle olisi voitu varata omakin päivä. Täytyy käydä tarkkaan luvut läpi ja painostaa Hippoksen hallitus tekemään toimia. Pallo on hallituksellakin kertoa, mitä toimia on jo tehty ja mitä tullaan tekemään”, Eriksson toteaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi