Suomen Hippoksen valtuuskunta kokoontuu keskiviikkona 20.5. tekemään henkilövalintoja ja pohtimaan rahapeliyhtiöiden yhdistämishanketta. Hevosurheilu seuraa kokouspäivää verkkosivuillaan ja Twitterissä.

Suomen Hippoksen hallituksen yleinen kokous valitsi viime vuoden lopulla järjestölle uuden 44-jäsenisen valtuuskunnan. Kolmivuotiskautensa aloittava uusi valtuuskunta kokoontuu keskiviikkona Vantaalle Hämeenkylän kartanoon. Valtuuskunta valitsee itselleen keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä kolme jäsentä erovuorossa olevien jäsenten tilalle Suomen Hippoksen hallitukseen. Edessä on kiinnostava vaali sillä ehdokkaita on ainakin seitsemän. Hallitukseen ovat tarjolla Kari Eriksson, Kristiina Ertola, Kari Haapiainen, Jyrki Jauhiainen, Markku J. Jääskeläinen, Kari Lähdekorpi ja Tuomo Pekonen.

Valtuuskunta keskustelee myös raviurheilun rakennemuutoksesta eli valtiovallan tavoitteesta yhdistää suomalaiset rahapeliyhtiöt. Tästä asiasta valtuuskunta ei kuitenkaan muodosta viimeistä kantaansa tässä kokouksessa. Asiaa käsiteltäneen ylimääräisessä valtuuskunnan kokouksessa myöhempänä ajankohtana.

Hevosurheilu on selvittänyt millaisilla kokemustaustoilla suomalaista raviurheilua koskevia päätöksiä tehdään. Muutamaa henkilöä lukuunottamatta Suomen Hippoksen valtuuskunnan jäsenet ovat vastanneet kyselyyn jonka tulokset julkaistaan huomisessa Hevosurheilu-lehdessä. Selvitys kertoo kuinka pitkä kokemus valtuuskunnan jäsenillä on raviurheilun päätöksenteosa, kuinka moni työskentelee hallitustehtävissä raviurheilun ulkopuolella. Myös aloittavan valtuuskunnan keski-ikä selviää huomisesta lehdestä.

Lue huominen Hevosurheilu ja seuraa kello 13.00 alkavan kokouksen raportointia Hevosurheilun verkkosivuilta.

Lisää teemasta: Suomen Hippoksen valtuuskunta