Keskusjärjestössä haetaan viranomaisilta linjauksia niille edellytyksille, joiden vallitessa ravitoiminta voitaisiin käynnistää Suomessa uudestaan.

Hippoksen operatiivinen johto on lähestynyt eri viranomaistahoja siinä toivossa, että saisi näiltä selkeitä vastauksia.

“Ollaan tiedusteltu, että mikä se ihan määräävän viranomaisen kanta on, ja kuvailtu, millainen ravitapahtuma on”, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen selvittää.

“Eri asia on sitten, mikä on se meidän ratkaisu. Näitä käsitellään meidän hallituksessamme perjantaina yhtenä osana isoa pakettia, jossa käsitellään paljon kaikkea raviurheiluun ja koronavirukseen liittyen. Tarkoitus on, että saadaan mahdollisimman laajasti taustoitettua asioita hallitukselle päätöksentekoa varten.”

Mäkinen painottaa, että kokonaisuuteen liittyy paljon seikkoja ikäihmisten liikkumisen rajoittamisesta lähtien, eivätkä puheissa olleet muut rajoitusten kiristämiset ja kiellot edesauta asiaa.

“Myönnän, että kun tehtiin päätös ravien keskeyttämisestä, on tullut paljon mielipiteitä siitä, että olisi pitänyt vaan ajaa. Toisaalta viisi päivää sitä ennen, kun tehtiin päätös yleisöttä ajamisesta, tuli enemmän yhteydenottoja, että ette kyllä saa ajaa raveja”, hän paljastaa.

“Aina on mielipiteitä suuntaan jos toiseen. Tietenkin me ajattelemme myös tätä oman yhteisön taloutta ja muita asioita, mutta kyllä meidän pitää kunnioittaa näitä yhteiskunnan sääntöjäkin”, Mäkinen sanoo.