”Hevoset kehittävät minua, ja minä kehitän niitä”, sanoo Juulia Jyläs, joka on noussut huipulle ori Finishing Touch Wareslagen kanssa.

Siitä on 35 vuotta aikaa, kun tuolloin 8-vuotias pienikokoinen tyttö ilmoittautui Tuomarinkylässä toimiston pöydän ääressä istuvalle ratsastuksenopettajalle. Päättäväisen tytön aikeena oli saapua alkeiskurssille.

Viime vuosina Jyläs on noussut arvokilpailuratsastajaksi ja viiden tähden kilpailuiden sijoittujaksi. Jyläs on Horse Show’ssa tällä tietoa ainoa suomalainen ratsastaja maailmancup-luokassa. Lue kiintoisa lähikuvajuttu Hevosurheilun Horse Show -liitteestä.

Horse Show -numerossa kerrotaan myös, että Emma Tallbergin ja Anna-Julia Kontion urheilijanpolut ovat kovin erilaiset. Kilpailullinen ja korkealle tavoitteet asettanut Kontio on tänä viikonloppuna valmentamassa Tallbergia, joka on puolestaan lopettamassa huipulle pyrkimisen.

Entä millä tavalla ratsastaja voi hevosensa satulassa kekottaa? Esteratsastuksessa kyse on siitä, kuka ylittää esteet puhtaasti ja nopeimmin. Tyyli on vapaa, mutta tärkeä. Asiantuntijoina Juulia Jyläksen ja Anna-Julia Kontion lisäksi suomalaiset GP-ratsastajat Nina Fagerström, Janna Jensen ja Maiju Mallat.

Jonathan Silfver puolestaan kertoo, mitä on hyvä ottaa huomioon, jos lähtee hevosalan töihin ulkomaille – suomalaiset kun ovat sielläkin haluttuja työntekijöitä.

Perjantainumerossa on paljon asiaa myös enemmän raveihin suuntautuneille lukijoille. Kuukauden hevonen valmentautuu Veijo Heiskasella ja on muuan derbyvoittaja Benjamin Evo. Heiskanen avaa tallinsa ja hevosen kuulumisia sekä pohtii kilpailuturnetta Ranskaan.

Teivon ravit peruutettiin tiistaina ja uudet on määrä ajaa jo tulevana tiistaina. Puheenjohtaja Matti Mahlamäki harmittelee tilannetta ja kertoo, että ison rataremontin teko ei ole nyt mahdollista, mutta rahallisista resursseista tilanne ei ole ollut Mahlamäen mukaan kiinni sitten viime kevään. Rata-alueen päällä leijailee nyt myös toinen, uusi uhka.

Ajankohtaisuutisissa tarkastellaan lisäksi, miten eläinlääkäripalvelujen käy sote-uudistuksessa.

Neuvonta-artikkeleiden puolella tutustutaan aktiivipihattoon. Hevosen täytyy saada olla hevonen, se oli kantava ajatus, kun Lahteen syntyi aktiivipihattotalli.

Kiuruveden orinäyttelyn ratsu-, pien- ja työhevoset esitellään perjantailehdessä kuvin ja arvosteluin.

Jokimaa Tekee Tähtiä -finalisteista lähikuvahevosena on hollannintuonti Elbert Schermer, taiteilijasielu.

Syvennä tietämystäsi Hevosurheilun maailmasta printtilehden tai digilehden tilauksella.