Hotshot Lucan sairastumisessa hengenvaaralliseen nivustyrään oli myös roppakaupalla onnea matkassa.

Hotshot Lucan piti juosta lauantaina Seinäjoki Racessa, mutta taistelu 70 000 euron ykköspalkinnosta vaihtui kilpailun aatonaattona taisteluun elämästä. Suoli laskeutui nivuskanavaan, minkä seurauksena suoli voi mennä kuolioon ja hevonen joutua leikkauspöydälle ja jopa menehtyä.

Hotshot Luca selvisi pelkällä kiveksen poistolla, joka vastaa operaationa tavallista ruunausta.

”Sattui huonoon saumaan, mutta kävi hyväkin tuuri”, Kalevi Pietilä oriin taustajoukoista aloittaa.

”Olivat aamulla ajaneet hevosen ja panneet sen karsinaan, missä se oli piehtaroinut, niin kuin se normaalisti tekee. Sitten se oli piehtaroinut uudestaan ja ruvennut kauheasti puuskuttamaan.”

”Onneksi oli päivä, ja kaikki olivat paikalle. Eläinlääkäri Marjut Stenberg saatiin soitettua paikalle puolessa tunnissa. Hän antoi kipulääkityksen, ja puolentoista tunnin päästä hevonen oli jo leikkauspöydällä. Jos olisi sattunut yöllä, olisi entinen hevonen”, Pietilä huokaa.

Raportit oriin voinnista ovat hyvät.

”Tältä aamulta minulla ei ole vielä tietoa, mutta illan tietojen mukaan hevonen oli hyvinvoipa. Pari päivää se joutuu sairaalassa olemaan”, Kalevi Pietilä tietää.

”Lauantai olisikin ollut kova päivä, kun Hoshot Luca olisi juossut Seinäjoella ja Power Blaster Bergsåkerin 75-kierroksella. Nyt ollaan Power Blasterin varassa.”

Lue myös: Hotshot Luca jää pois Seinäjoelta – saattaa vaatia leikkaushoitoa