Kuninkuusravien alla ilmestynyt Hevosurheilun perjantainumero esittelee Huimariinan ja kertoo mitä tapahtui kun kunkkarivalmentajat Ville Korjus ja Jyrki Korhonen tapasivat päiväkahveilla. Personal trainer –juttusarjassa on vuorossa Mikael Forstén.

Aiemmin lomittajana, hierojana ja baarinpitäjänäkin toiminut Johanna Sianoja kertoo olleensa lapsesta asti heppahullu, ja elävänsä nyt lapsuuden unelmaa.

”Huimariina on maailman tavallisin hevonen, paitsi pikkasen parempi”, kuvailee Sianoja.

Tamman vahvuuksiin kuuluu, että se on sekä nopea juoksija, kävelijä että uimari. Huimariinalla on erikoisuuksia, mitä se tekee säällä kuin säällä, perjantailehti kertoo, mitä.

Lisäksi Pelit-osion avaava ennakkojuttu pureutuu ravikuningatar Saaga S:n tämän hetken tilanteeseen – Ilkka Pyysalo on ollut jännän päällä jo pitkän aikaa.

Kuninkuuskisassa kilpailevien Välähdyksen ja Köppisen valmentajat Ville Korjus ja Jyrki Korhonen tapasivat Korjuksen tallilla. He puivat monia asioita, muiden muassa sitä, ovatko ruunien kuninkuusravit Ruunaruhtinuudet hyvä asia.

“Parempi näin kuin että ruunat tulisivat (kuninkuusraveihin) ajamaan oriiden seassa”, Korhonen katsoo.

”Joo, ei sekään missään nimessä, koska siinä on iso ero pitää ruunaa ja oritta. Monta kertaa kun varsan ruunaat, sehän ruunataan usein siinä tapauksessa, että se on ongelmallinen”, Korjus sanoo.

Lapin-matkailuun hurahtaneet muusikot Mato Valtonen ja Jore Marjaranta kertovat, missä Rovaniemellä kävijän kannattaa poiketa.

”Ole älykäs ja rehellinen, arvioi oma tilanteesi totuudenmukaisesti ja lähde siitä ylöspäin. Lahjakkuus ei koskaan korvaa harjoittelua.” Mitä muita ohjeita ratsastusliitteen Personal trainer -sarjassa kerrotaan, kun ääneen pääsee Mikael Forstén?

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.