Yle kertoo uutisessaan hallituksen päätyneen budjettiriihessä korvaamaan ei vain tämän vaan myös ensi vuoden Veikkauksen tuoton laskusta aiheutuvan tulonmenetyksen edunsaajille.

Yksi Ylen lähde kuvaa korvausta ”lähes täydelliseksi”, toinen ”täysimääräiseksi”. Oleellista kuitenkin on, että se koskee Ylen tiedon mukaan myös järjestöjen ensi vuonna saamia avustuksia. Niiden oli pelätty tippuvan radikaalisti.

”Tämän vuoden lasku oli luvattu kompensoida täysimääräisesti useampaankin otteeseen, ja siihen luottaen oltiin jo hoidettu viime vuoden kasvattajapalkkioiden maksu ja tämän vuoden kesäratatuki erikoisjärjestelyin. Kyse oli miljoonaluokan summasta ja siten erittäin merkittävästä asiasta. Olen tyytyväinen, että annetut lupaukset pitivät”, Suomen Hippoksen puheenjohtaja Juha Rehula kommentoi Hevosurheilulle.

Iloisena yllätyksenä tuli, että samankaltainen päätös näyttää siis koskevan myös ensi vuotta. Sen jälkeinen tulevaisuus on kuitenkin täysin auki. Ellei edunsaajien nykyistä tukitasoa päätetä pitää Veikkauksen tuottojen väistämättä laskiessa budjettirahoilla pysyvästi yllä, raviurheilulla on edessä voimakkaita sopeuttamistoimia.

”Koko paletti Hippoksen organisaatiota myöten on kammattava tiheäpiikkisellä kammalla läpi”, Juha Rehula näkee.

Lue keskiviikon Hevosurheilusta, millaisia säästöjä raviradat esittävät palkintoihin ja palkkioihin ja mitä muuta voi olla leikkauslistalla.

Linkki Ylen uutiseen budjettiriihestä