Elitloppet-finaalissa nähty suomalaisravuri Next Direction ei ole osallistumassa kotimaisen kasvatuksen helmilähtöön Suur-Hollola-ajoon, koska se ei ole 20:n suoraan välieriin pääsevän joukossa.

Lopullinen 20 hevosen lista julkaistaan perjantaiaamuna, mutta tällä tietoa Next Direction joutuisi aloittamaan Suur-Hollola-karusellinsa alkueristä, jotka ajetaan ensi viikon torstaina 6. kesäkuuta. Väliä Elitloppet-finaalista jäisi vain 11 päivää ja alkuerien jälkeen Kymi GP:hen vain 9 päivää.

”Tämä on huomioitu meillä, että se on alkuerän kautta mentävä ja nyt kun on noin kova reissu (Elitloppet) ollut, niin ei me lähdetä alkueriin. Suur-Hollola jää väliin”, valmentaja Timo Hulkkonen sanoo.

”Tämä on tiedostettu jo ennen kuin tuonne (Solvallaan) lähdettiin. Toivotaan, että hevonen on ensi vuonna siinä kunnossa, että sillä voisi ajaa Suur-Hollolassa silloin. Olen luvannut hevosen Kymi GP:hen ja lupaus pitää”, Hulkkonen sanoo suoraselkäisesti.

Suur-Hollolan sääntöjen mukaan Next Direction on listalla sijalla 24. Säännöt sanovat seuraavaa: Mikäli Suur-Hollola-ajon alkukilpailuihin ilmoittautuu enemmän kuin 40 hevosta, järjestetään alkukilpailut ja pisteytyksen 20 vähiten pisteitä kerännyttä hevosta pääsee suoraan välieriin. Pisteytyksessä ovat mukana hevoset, joista on suoritettu kilpailuvuoden osallistumismaksut. Hevoset rankataan pisteestä yksi eteenpäin. Pisteytyksessä otetaan huomioon edellisvuoden voittosumma sekä kilpailuvuoden alkukilpailun ilmoittamispäivää edeltävään päivään mennessä saavutettu voittosumma ja paras aika vähintään 2000 metrin matkalla.

”Täyden matkan aika ja raha olisivat pitäneet olla paremmat, mutta avoimen luokan hevosilla ajetaan pääasiassa lyhyen matkan lähtöjä”, Timo Hulkkonen sanoo.

Next Direction on juossut tänä ja viime vuonna yhteensä noin sadantuhannen euron tienestit.

”Nyt on viimeistään meillä aika havaita, että kun säännöt on tehty, niin sääntöjä noudatetaan. Kilpailuja tulee, kilpailuja menee.”

Finlandia-ajon kakkoseksi juossut Next Direction osoitti Solvallassakin kuuluvansa absoluuttiselle huipulle kirimällä Elitloppetin finaaliin, jossa se joutui vastustajan häiritsemäksi ja sijoittui kuudenneksi.

”Viittä vaille hieno kokemus kaiken kaikkiaan”, Timo Hulkkonen sanoo. ”Menomatkalla hevonen oli hermoillut, mutta tulomatkan se oli ottanut lunkimmin. Ei ollut ongelmaa tulla kotiin. Loppupuolella hevonen oli pyöriskellyt autossa, kun se oli karsinaksi laitettu, mutta ei siinä mitään merkittävää. Se kävi kotiintullessa klinikalla ja se todettiin täysin terveeksi.”

”Matkaa Kymi GP:hen on vielä kaksi viikkoa, mutta jos ei mitään tule, tällä hetkellä voin antaa 100-prosenttisen arvion, että hevonen osallistuu Kymi GP:hen.”

Lue lisää Kouvolassa 15.6. ravattavasta lähdöstä täältä.