Viime vuonna Porissa kaksi ensimmäistä matkaa voittanut Hullumies lähtee kuningaskisaan Seppo Sarkolan kanssa kolmatta kertaa. 

“Valmistautuminen on sujunut ilman ongelmia, kaiken pitäisi olla hyvin. Hevonen on normaali oma itsensä”, Sarkola sanoo.

Ensimmäisellä matkalla Hullumies starttaa radalta kaksi, mikä tarkoittaa mailin matkalla lähtörataa seitsemän.

“Se mailin rata olisi saanut olla sisempänä, mutta sen näkee sitten, mitä tehdään, kun lähdetään matkaan. Siitä kakkosradalta voi saada keulat, mutta ei niitä ole pakko saada. Siinäkin on sitten ensin mentävä muutama sata metriä, ja katsottava, mitä tapahtuu.”

Mikkelin St Michel -viikonlopun Suurmestaruus-lähdön maililla Hullumies oli vahvalla esityksellä Jokivarren Kunkun jälkeen toinen ja teki uuden ennätyksensä, 19,6aly.

“Sieltä jäi hyvä mieli ja tunne, täytyy olla tyytyväinen, kun se meni tuollaisen ajan”, Sarkola sanoo.

Hullumiehen kanssa kotitallista Teivosta lähdetään matkaan lauantaina aamulla. Sarkola sanoo, että erityisiä muistoja Joensuusta paikkana hänellä ei ole.

“Täytyy rehellisesti sanoa, että olen kai kerran käynyt siellä. Se taisi olla silloin viimeksi, kun siellä oli Kuninkuusravit. Ajoin siellä sunnuntaina jossain lähdössä Heikkilän Hennan hevosta Role. Emme me ainakaan voittaneet, kun en muista, monenneksi sijoituimme.”

Sarkola toivoo viikonlopulta kuivaa keliä.

“Siellä täytyy niin kaikki onnistua, että keulapäässä pysyisi. Tulisivat nyt kuivat kelit, ne auttaisivat pikkuisen aina. Mutta siellä voi tapahtua mitä vaan, sitä ei etukäteen koskaan tiedä”, Sarkola kommentoi.

Hullumies ja Seppo Sarkola kotitallin ovella Teivossa toukokuussa. Kuva: Hanna LaaksoHullumies ja Seppo Sarkola kotitallin ovella Teivossa toukokuussa. Kuva: Hanna Laakso

Hullumies

  • Kaksitoistavuotias ori.
  • Emä Tunteva, isä Turo.
  • Omistaa Talli Hullumies.
  • Valmentaja Seppo Sarkola.
  • Kasvattanut Kauppapuutarha Ylitalo Oy & Lähdekorpi Esa.
  • Osallistuu kuningaskilpailuun kolmatta kertaa. Osallistui ensimmäistä kertaa Tampereella vuonna 2011, jolloin sijoitus kokonaiskilpailussa oli seitsemäs. Viime vuonna Porissa orin sijoitus kokonaiskilpailussa oli kahdeksas.

Lisää teemasta: Kuninkuusravit