Omistajaltaan Reijo Heiskaselta käsin koko uransa tehnyt Pikkukahveli jatkaa kilparupeamaansa kajaanilaisen Maarit Ollikaisen tallin väreissä.

Reijo Heiskanen päätti siirtää Pikkukahvelin Maarit Ollikaisen ratatalliin, kun treeniolosuhteet menivät Sotkamon puolella heikoiksi.

”Ainut ajopaikka meni niin huonoksi, kun hyvät naapurit ajoivat karkean ja terävän sepelin tielle. Rupesi jo ihan… Nämä kesävieraat, kun ovat niin mukavia, että kaikki tykkäävät hevosista, ja kaikki pitää saada tehtyä”, Reijo Heiskanen tuskailee.

”Olisi pitänyt radalla alkaa käyttämään hevosta, ja kun yksin on, se on hankalaa Pikkukahvelin kanssa. Ollikaisen talli on tuossa vieressä, joten olkoot siellä, jos vaan sinne sopeutuu.”

Pikkukahvelin kuluva kausi on ollut uran heikoin, kun ykköstiloja ei ole tullut toistaiseksi yhtään.

”Yksi syy on, kun hyppyytin yhden tamman, josta ori meni sekaisin. Niitä olisi pitänyt heti olla useampia. Kesäkuussa hyppyytettiin hevonen ennen Tornion starttia. Se meinasi kaikki ruunatkin astua siellä valjastuskatoksella. Kuskinvaihdoksiakin tuli, kun ei saanut samaa kuskia aina, eikä hevonenkaan ollut tasapainoinen”, Reijo Heiskanen luettelee.

Reijo Heiskasella on selvä näkemys, mikä nostaisi Pikkukahvelin onnistumisen mahdollisuutta tulevissa kilpailuissa.

”Ollikaisen kanssa oli puhetta, että hevosta ajatettaisiin yhdellä kuskilla, ettei laiteta heti korttia kuivumaan, vaikkei heti onnistuisikaan.”

Temperamenttinen Pikkukahveli,14, on vuosien saatossa vieraillut muissakin talleissa, muttei ole koskaan päässyt kilpailuun asti, joten työnsarkaa Ollikaisen joukkueella piisaa.

”Lähimmäksi kilpailemista pääsi kerran, kun esittelyn jälkeen piti ottaa startista pois”, Reijo Heiskanen muistelee.

Maarit Ollikainen kertoo, että Pikkukahveli nähdään kaiken mennessä suunnitellusti startissa vielä tämän vuoden puolella, mutta ensin hevosen sopeutuminen uuteen ympäristöön varmistetaan.

“Katsotaan tässä, että miten hevonen kotiutuu. Muutamat päivät mitä se on ollut, ei mitään ongelmia ole ilmennyt. Hän on ollut oikein herrasmies. Isoin muutos Pikkukahvelilla on, että se on nyt porukassa. Se kun on ollut kotona aina yhden tai kahden hevosen kanssa. Katsotaan, että rauhoittuuko se, kun saa porukassa treenata ja olla pihan kingi.”

Pikkukahvelilla on ajatus kokeilla uutta kilpailumuotoa.

“Aloitetaan niin matalalta tasolta kuin koskaan pystytään. Heti ei ole tarkoitus lauantaraveissa ajaa, vaikka toki sen tasoinen hevonen onkin. Montéa on hevoselle mietitty, että opetetaan se satulaan, jos siitä saisi vielä erilaista näkökulmaa juoksemiseen, Maarit Ollikainen suunnittelee.

Heikki Rönkön kasvattama Pikkukahveli on voittanut urallaan 25 kertaa ja tienannut 141 930 euroa.

Esa Holopainen ja Pikkukahveli.

Esa Holopainen on nappionnistunut usein Pikkukahvelin kanssa. Muiden muassa Suomen Cupin finaali vuonna 2016 päättyi kaksikon voittoon.

Lisätty Maarit Ollikaisen kommentit 7.10. klo 11.14.