Next Direction kutsuttiin tiistai-iltapäivänä Elitloppetiin. Hevosen luottokuskina toimivalla Iikka Nurmosella on edessään mieluisa tehtävä.

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna kilpailtava Elitloppet saa suomalaisväriä, kun Timo Hulkkosen kasvattama, omistama sekä valmentama Next Direction kutsuttiin mukaan Euroopan merkittävimpään sprinttikilpailuun.

25-vuotiaalle Nurmoselle Elitloppet-osallistuminen Solvallan yleisömeren edessä tulee olemaan yksi tähänastisen uran kohokohdista.

”Itseasiassa Timo ei ole edes varsinaisesti kysynyt minua kuskiksi vielä, mutta lehdistä olen lukenut, että olen lähdössä sinne”, Nurmonen naurahtaa. ”Emme ole kutsun jälkeen Timon kanssa puhuneet, mutta tietysti tuollaiseen kilpailuun osallistuminen on mieluisaa. Kyseessä on kunniatehtävä.”

Elitloppetin suomalaisosallistujat ovat olleet harvassa viime vuosina. Edellisen kerran sinivalkoisia värejä edusti Elian Web, joka karsiutui toissa vuonna finaalista. Next Direction näytti toissa startissaan Vermossa ensi kertaa huimaa lähtönopeuttaan, mutta siitä huolimatta viimeksi Finlandia-ajossa kilpaillessaan moni hämmästyi, miten nopea 6-vuotias ruuna ensimetreillä onkaan. Mailin pikamatkalla Euroopan kovimpia hevosia vastaan tuo ominaisuus on kultaakin kalliimpi. Rata-arvonnan ollessa suosiollinen, ei ole missään nimessä mahdottomuus, että tällä kertaa suomalaisedustusta nähdään jopa finaalissa saakka.

”Paljonhan se on lähtöradasta kiinni, mutta jos päästään hyvältä paikalta matkaan, niin kyllähän se pystyy finaaliin etenemään.”

Kotimaan huippuohjastajiin nuorella iällä murtautunut Nurmonen arvostaa legendaarisen kilpailun korkealle. Vaikka hän on päässyt osallistumaan jo lukuisiin suurkilpailuihin, nousee Elitloppet arvoasteikossa korkeimmalle.

”Onhan se suurin kilpailu, mihin pääsee osallistumaan.”

Elitloppet-viikonloppu on suuri pohjoismainen ravijuhla, jonne suuntaa suomalaisiakin laivallisen verran nauttimaan huippuraviurheilusta. Nurmonen ja Next Direction saa siis taakseen suuren kannattajajoukon, mutta kuski itse tekee hieman ravituristeja nopeamman piipahduksen Tukholmaan.

”En ole vielä lippuja varannut, mutta lauantai-aamulle täytyy jokin lento katsoa.”

Kuuntele tästä viimeviikkoinen Hevosurheilun podcast –jakso, jossa Nurmonen kertoi mietteitään Next Directionin suorituksesta Finlandia-ajossa sekä hänen omasta urastaan.

Lisää teemasta: Elitloppet