Iikka Nurmonen muuttaa keskiviikkona avopuolisonsa Jenni Tuokon kanssa Vääksyyn. Nurmonen vuokraa karsinoita Elina Laakkosen tallista. 

“Jenni menee Elinalle töihin. Sovittiin, että vuokraan Elinalta karsinoita, joten laitan pystyyn omaa valmennustoimintaa”, muuttolaatikoiden keskeltä tavoitettu Nurmonen paljastaa.

Suomen ohjastajaeliittiin murtautunut Nurmonen kertoo, että etelämmäksi muuttaminen ei ollut hetken päähänpisto. Ohjastajaliigan nelosen on tarkoitus kiertää entistä enemmän raveissa lainaohjastamassa.

“Nyt on hyvä hetki lähteä, kun olemme vielä nuoria. Vääksy on lähempänä suuria ratoja, vaikka täällä päin on edelleen tarkoitus käydä ajamassa kilpaa”, Nurmonen sanoo viitaten nykyiseen asuinpaikkaansa Maaninkaan.

Vaikka Nurmosen nimissä ei ole ollut hevosia valmennuksessa, niiden treenaaminen ei ole nuorelle miehelle ollenkaan vierasta hommaa.

“Ennen armeijaan menoa olin todella paljon mukana hevosten päivittäisessä valmennuksessa kotitallilla. Armeijan jälkeen aloin kiertää enemmän lainaohjastajana, mutta olen ollut edelleen mukana treenamassa ja olen kengittänyt tallin hevoset.”

Nurmosen mukaan Maaningan kotitallilla on jo uusia työntekijöitä.

“Täällä kyllä pärjätään”, hän päättää.