Forssalainen Iivari Nurminen, 24, johtaa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen kokelasohjastajien EM-kilpailua. Kilpailuun osallistuu alle 25-vuotiaita raviohjastajia 12 eri maasta.

 Nurminen ohjasti tänään Ladnoin ja Paladinin kakkossijoille Ufassa Kaakkois-Venäjällä.

Hevoset arvottiin kaksi tuntia ennen lähtöä. Iivari Nurminen sai erikoisten vaiheiden jälkeen itselleen 10 radan ja lähdön kolmanneksi nopeimman hevosen. Toisin kuin Suomessa, hevoset lähtevät auton takaa 12 hevosen lähdössä kuusi eturivistä ja kuusi takarivistä.

Nurminen sai Ladnoilla paikan kolmannesta ulkoa. Johtohevosen laukattua suomalaisen asemat kohenivat ja Nurminen sai rauhassa ohjastaa loppusuoran alkuun johtohevosen takana.

”Katsoin paremmaksi ajaa sisärataa, kun se on yleisestikin hyvä juoksupaikka. Loppusuoran alussa pääsin kääntämään ulos. Johtavaa hevosta emme saaneet kiinni, mutta toiseksi ehdittiin. Hevonen oli melkoisen tasapaksu ja sitä piti kurveissa tukea ohjilla melkoisen paljon, että se olisi pysynyt ravilla. Suorat se juoksi paremmin”, Nurminen kommentoi.

Toisessa osalähdössä kilpailivat samat hevoset, mutta niin, että ensimmäisen osalähdön voittanut ohjastaja sai itselleen ensimmäisessä lähdössä viimeiseksi sijoittuneen hevosen ja viimeiseksi tullut ohjastaja voittajahevosen, jne.

Nurmiselle osunut ohjastettava Paladin oli laukannut ensimmäisessä osalähdössä hylkäykseen heti auton takaa. Lähdössä Iivari Nurminen sai ykkösradalta pidettyä johtopaikan ja sai vetää lähtöä oman mielensä mukaan. Loppusuoralla Nurmisen takaa tilaa saanut tanskalainen Kasper Foget pääsi lopussa yllättämään. Nurmisen hevonen kesti toiseksi.

”Lopussa en voinut yhtään käskeä hevosta, enkä löysätä ohjia. Se olisi laukannut samoin tein.”

“Tätäkin hevosta sai tukea koko matkan, että päästiin näin maaliin. Yritin vähän pitää voittajaa selässä, mutta tilaa kuitenkin tuli ja se puristi siitä ohi. Huomiseen lähdetään hyvillä mielin ja koitetaan pärjätä yhtä hyvin”, Nurminen jutteli.

EM-kilpailun lopputulos ratkeaa sunnuntaina.