Iivari Nurminen aloittaa lokakuun puoleenväliin mennessä työt Stable Haapakankaalla Sundsvallissa.

Stable Haapakankaalle on tullut Bergsåkeriin muuton jälkeen runsaasti uusia hevosia valmennukseen, ja työntekijöitä on kaivattu lisää – semminkin, kun Veikko Haapakangas on lähdössä Mr Golden Quickin kanssa alustavasti tammi-helmikuuksi Jean-Michel Baziren tallille Ranskaan.

Samaan aikaan Helsinki-Vantaan lentokentällä turvatarkastuksessa työskennellyt Iivari Nurminen on ollut koronan alettua pitkiä aikoja lomautettuna.

”Aloitin siellä reilu vuosi sitten, kun isän (Anssi Nurminen) tallissa oli hevosia kymmenen kaksin puolin eikä oikein tarpeeksi töitä kahdelle hoitajalle. Muutenkin teki hyvää saada vaihtelua hevoshommista”, Iivari taustoittaa.

Korona muutti tilanteen. Lukuun ottamatta lyhyitä jaksoja heinä-elokuussa hän on ollut keväästä lähtien lomautettuna.

“Lomautus teki sillä lailla hyvää, että ehti vähän hengailemaan itsensä kanssa, käymään kalassa ja tapaamaan kavereita”, hän alustaa.

”Olen käynyt tallilla auttelemassa kerran, pari viikossa muutenkin ja lomautusten aikana vähän useamminkin, mutta nyt on meinanut alkaa tulla aika pitkäksi.”

Työtarjous Mika ja Veikko Haapakankaalta tuli siten oikeaan aikaan.

”Ihan saman tien en lupautunut, mutta muutaman päivän miettimisen jälkeen päätös oli selvä. Lähden Bergsåkerin lokakuun puolenvälin paikkeilla tarkoituksena olla ainakin siihen asti, kun Veikko palaa Ranskasta. Mietitään sen jälkeen jatkoa puolin ja toisin”, Nurminen suunnittelee.

Lähtöä pidättelee vain varsojenopetusprojekti Pilvenmäellä.

”Saatiin tosi mieluiset varsat huutokaupasta, ja täytyy kiittää kasvattajia, että ovat fiksuja ja toimivia varsoja. Sunnuntaina oli ensi kertaa kärryt perässä, aikataulussa ollaan.”

Hyppy tuntemattomaan Ruotsiin lähtö ei Iivari Nurmiselle ole. Hän on työskennellyt aikaisemmin pari kuukautta ja muutaman lyhyemmän keikan Petri Salmelalla.

”En ole mikään ruotsinkielen guru, mutta pärjään sen verran, että saan kaupasta ruokaa ostettua. Lisäoppi ei ole kuitenkaan pahitteeksi”, hän mainitsee.

”Työskenteleminen tallilla kiinnostaa kovasti, mutta toiveissa on päästä ajamaan jonkin verran kilpaakin. Oli kiva, että Mika otti sen itse puheeksi.”

Lue myös: Veikko Haapakankaalla hurjat suunnitelmat – “Hyvä tuuraaja saisi nyt töitä”