4-vuotias Sahara True Lies lähti keskiviikkoisen Derbyn Tammasuosikin jälkeen Vermosta Henri Pehkosen matkassa Iisalmeen.

Sahara True Lies ravasi upean 3-vuotiskauden sijoittuen mm. Kasvattajakruunussa ja Tammakriteriumissa kolmanneksi ja Kriteriumissa viidenneksi. 4-vuotiskausi ei käynnistynyt ihan yhtä menestyksekkäästi, ja nyt Talli Alatorin Inkkarit päätyi myymään sen.

”Hevosia on päässyt kertymään vähän enemmän kuin oli alun perin tarkoitus, kymmenkunta samalla ydinporukalla ja mm. 2-vuotias varsa Hollannista jossain vaiheessa Suomeen tulossa. Jotta voidaan reagoida, jos tulee uutta mielenkiintoista tarjolle, täytyy joskus jotain myydäkin. Tästä ja parista muusta oli ollut sellaista juttua”, Markus Rasanen Alatorin Inkkareista perusteli.

”Vähän sattumankaupalla tämä meidän kolmen hengen kimpalle tuli. Varsinaisesti myynnissä tämä ei ollut, mutta etittiin hyvää nuorta hevosta ja tuttujen kautta kuultiin tästä”, uusi valmentaja Henri Pehkonen kertoi omasta puolestaan.

”Sillä lailla tämä on mielenkiintoinen, kun on vielä suurkilpailuja jäljellä: Villinmiehen Tammakilpa, Derby, Kasvattajakruunu ja ensi vuonna Tammaderby.”

”Hyvin tamma on mennyt, ja ihan hyvä kolmas se oli eilenkin, vähän jäi vaan painamaan”, Pehkonen lisäsi.

Yhteensä hänellä on avopuolisonsa kanssa Iisalmessa 15-20 hevosta, joista treenattavia 8-9.