Solvallan vierastallilla tapasimme raviurheilevan äidin ja tyttären, joilla molemmilla päätähtäin on Elitloppet-sunnuntaissa.

“Tämä on toinen kerta, kun olen Solvallassa”, Ilona Rekilä kertoi. “Pari vuotta sitten olin kerran täällä kilpailleen hevosen mukana, ja sunnuntaina on ensimmäinen kerta kun ajan itse täällä kilpaa”, 11-vuotias Ilona sanoi. Hän osallistuu ponilähtöön Eveliina Hietasen valmentamalla Dynamit III:llä.

Riina Rekilä ilmoitti sunnuntain 4-v. tammaeliiittiin, jossa ykköspalkinto on 300 000 kruunua, Kanadassa syntyneen Viking Gracen.

“Tämän on määrä olla tamman viimeinen kilpailu. Viking Grace (Johnny William)  astutetaan sen jälkeen”, Riina Rekilä totesi Wania Racing Oy:n omistamasta ja Overseas Farms Ltd:n kasvattamasta ravurista.

Virkistävänä poikkeuksena suomalaisravureiden joukossa nähdään, että tamman ajajaksi on valittu yksi Euoroopan absoluutisesti menestyksekkäimpiä ajajia, Joseph Verbeeck.

“Toivottavasti Jos tuo jotakin uutta positiivista suoritukseen, mutta ei ajajavalinnassa ollut mitään erikoisempaa. Olisin halunnut Ulf Ohlssonin, mutta hän on ajokiellossa”, Rekilä sanoi.

Perjantaina Rekilän valmentama ja omistama Orlando kilpaili 3-vuotiaiden tammojen lähdössä Ulf Ohlssonin ajamana ja sijoittui kolmanneksi.

Rekilällä on tänä vuonna Ruotsin valmentajatilastossa 17 kilpailua, 12 totosijaa, joista 5 voittoa.

 

 

Lisää teemasta: Elitloppet