Perjantain Hevosurheilu syventää tämän vuosikymmenen suurinta ja iloisinta raviuutista.

Kuten jo aiemmin on kerrottu, ravikasvatukseen ja ravipalkintoihin on luvassa reilun kahden miljoonan euron lisäpotti vielä tämän vuoden aikana.

Lehdessä käydään seikkaperäisesti läpi, mihin kohteisiin ja millä aikataululla kipeästi kaivattu lisäraha käytetään, ja millaiset ovat tavoitteet tulevien vuosien osalta.

Muilta osin perjantain lehteä hallitsee muotiteema. Mikä on kuuminta hottia juuri nyt esimerkiksi kouluratsastuksessa? Hevosurheilu kokosi samankaltaiset lookit sekä tyyrimpään että huokeampaan makuun.

Teemaan liittyy mielenkiintoinen katsaus ravikilpailuasujen historiaan. Miten sarkatakeista ja pussihousuista on edetty maakuntavärien kautta nykyisiin mainosten kirjavoittamiin ajoasuihin?

Maakuntavärien käyttöönotto liittyi hevosjalostusliittojen Haasteajojen perustamiseen vuonna 1949. Hevosurheilun edeltäjä Hevostalous-lehti oli asiassa innolla mukana siitäkin huolimatta, että tuolloisen päätoimittajan Aarre Santavuoren sanoin “joku voi pitää tätä komeankirjaviin ajopuseroihin siirtymistä liiallisena prameilunhaluna, joka ei sovellu suomalaiselle maanviljelijälle”.

Lähikuvajutuissa tapaamme ratsuoripäivien sankarin, Jalkasen ratsastajaperheen silmäterän Clarimoren, alkuperäiseltä nimeltään Still-Hof Macabeun, sekä huomiseen Vermon kisaan valmistautuvan Pilvenmäki Specialin sankarin Lovetownin. Mukana ovat myös kattavat raportit oripäiviltä tuloksineen.

Lehdessä paneudutaan perusteellisesti myös hevosen lihashuoltoon eläinfysioterapian tohtorin Heli Hyytiäisen johdolla, sekä annetaan tietysti viime tipsit huomisiin Toto76-raveihin Vermossa.