Jokimaan debyyttistartissaan hurmannut ja täyden matkan aikaan 17,4 sooloillut 2-vuotislupaus Ava di Alessia ei starttaa keskiviikkona Vermossa.

Valmentaja Hannu-Pekka Korpi teki päätöksensä jo viikonloppuna, kun viimeistelytreenit jäivät ajamatta.

”Ei mitään vakavaa, jalat vähän turvotteli. Mutta jos hevonen ei tunnu priimalta, sillä ei ajeta – ihan sama miten iso lähtö”, hän linjaa ykskantaan.

”Kurakelit alkoi, ja Ava di Alessia menee yöt ulkona. Luulen, että turvottelu johtuu vaan siitä. Pitää ruveta pitämään se yöt sisällä.”

2-vuotiskauden suurimpiin kilpailuihin tamman pitäisi ehtiä vielä hyvin mukaan. Seuraavaksi sillä tähdätään Kasvattajakruunuun ja sen jälkeen Hevosenomistajapokaaliin.

Vaikka Junnustartti jää väliin, Hannu-Pekka Korven tallin viikko on mielenkiintoinen. Ava di Alessian isosisko, derbyn viitonen Ava di Emelin karsii torstaina Villinmiehen Tammakilpaan Lappeenrannassa, ja Forssan T75-raveissakin talli on lauantaina mukana.

”Menestystä lähdetään hakemaan. Toivotaan, että talli pysyy samassa iskussa vielä 3-4 kuukautta.”

Hevosenomistajiltakaan vire ei ole jäänyt huomaamatta, ja toiminta on laajenemassa. Parin kuukauden päästä Hannu-Pekalle valmistuu muutama lisäkarsina, joiden myötä hevosmäärä nousee 16-17:ään.

”Koitetaan pärjätä toistaiseksi niillä. Hyvin on tullut nyt kyselyjä, ja muutama nuori hevonen on jo talveksi sovittukin. Ne tulevat, kun lisäkarsinat valmistuvat”, Hannu-Pekka Korpi mainitsee.