Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä antoi tänään tiukat kokoontumisrajoitukset Mikkelin alueelle. Pandemiatilanteen takia Mikkelin koko kaupungin alueella kielletään kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkeä.

Essoten tiedotteen mukaan kielto koskee sekä ulko- että sisätiloissa tapahtuvia yli 50 hengen kokoontumisia. Kielto on voimassa huomisesta alkaen maanantaihin 21.9. asti. Samalle aikavälille suositellaan ravintoloiden ja anniskelupaikkojen aukiolon rajaamista puoleen yöhön.

Koronatartuntoja on tällä hetkellä Essoten alueella suhteellisesti eniten koko maassa.

Lauantaina Mikkelin raviradan piti kalenterin mukaan toimia Superlauantain toisena näyttämönä yhdessä Porin kanssa. Toimitusjohtaja Kari Tiainen ei osannut vielä vastata, kuinka suunniteltu ravitapahtuma saadaan vietyä läpi.

”En ihan tarkkaan vielä tiedä kuinka tämä vaikuttaa. Minulla on se toive ja käsitys, että portit ovat yleisöltä kiinni, mutta itse kilpailut voidaan järjestää. Asia on juuri selvityksen alla paikallisen terveysjohdon kanssa. Toiveena on tietysti, että itse urheilutapahtuma voidaan joka tapauksessa järjestää”, Kari Tiainen kommentoi Hevosurheilulle.

Hevosurheilu seuraa tilannetta verkkosivuillaan.