Isto Kuisma Kouvolan Pilkanmaalta on reagoinut vallitsevaan koronatilanteeseen siten, että kaksi tallin hevosta on jo matkannut Petri Salmelalle Sisyfoksen tiloihin ja ykköstykki Stoneisle Ocean on lähdössä pääsiäisenä.

Kaksi jo Ruotsiin matkannutta hevosta Amour Amiko sekä Anything Goes starttaavat Solvallan lounasraveissa perjantaina. Ne kilpailevat Isto Kuisman valmentajanimen alla, mutta siirtyvät sen jälkeen Petri Salmelan listoille.

”Hevoset lähtivät sunnuntaina Pakarisen kyydillä ja olivat maanantaina Salmelassa Sisulla”, Kuisma kertoo. ”Tiistaina oltiin tallille yhteyksissä. Tallin käytännön asioita hoitavan Anne Raatikaisen kanssa puhuttiin, että tiistaina oli ajettu vetoja ja kaikki oli mennyt hyvin, hevoset olivat letkeitä omia itsejään.”

Kun koronavirustilanne keskeytti ravikilpailutoiminnan Suomessa, Kuismalla oli ensin ajatus kilpailla jossain muualla kuin Solvallassa, mutta aikataulullisesti Ruotsin pääradan kilpailut osuivat parhaimpaan saumaan.

”Amour Amikolla on helppo jatkaa, olin tyytyväinen juoksuun, ne olivatkin viimeiset ravit, jotka Vermossa on ajettu”, Kuisma sanoo lounasravien 65:ssä 1-radalta juoksevasta hevosesta. ”On realistista hakea sillä rahasijaa.”

Toista Kuisman tallista perjantaina Solvallassa starttaavaa hevosta Anything Goesia ajaa niinikään Mika Forss. Lähtöpaikka oli suosiollinen sillekin, rata kaksi.

”Pidän sitä ihan kyvykkäänä hevosena. Suku ja raamit riittävät, nyt ajetaan kilpaa ja katsotaan, millainen se on startissa. Ollaan tosi hyvin päästy treenaamaan ja laitettu kevättä kohti. Yksi kovempi hiitti on alla, ajoin mailin 17 ja se meni sitä helposti.”

”Startti on meiltä käsin ensimmäinen, mutta se on taas Salmelan Petelle tuttu hevonen, kun sieltähän se meille tuli. Odotan vaan sitä, että näen, minkä tyylinen se on starttihetkellä, vaikka tietysti nyt kun katsot vaan TV:n välityksellä, se on tietysti eri, mutta en yllättyisi yhtään, vaikka se pärjäisi.”

Tamma Stoneisle Ocean on pitänyt Isto Kuisman nimeä pinnalla viime vuosina. Menestystamma putosi kahden voiton jälkeen kauden avauksessaan Espoon palkinnossa kymmenenneksi, kun valmisteleva kova hiitti jäi kelien takia ajamatta.

”Heti kun sillä oli seuraava hiittipäivä, siitä huomasi, että kroppa toimi ja hevonen oli irtonainen, startti teki tosi hevoselle hyvää, kovempi treeni vaan puuttui alta.”

Stoneisle Ocean on ollut ennenkin Anne Raatikaisen silmän alla. Tammalla kaavaillaan siirtoa Ruotsiin pikapuolin.

”Vaikka se ei ole yksinkertaisin hevonen, sen voi lähettää sinne hyvillä mielin”, Kuisma sanoo. ”Olen optimistinen ja varasin jo pääsiäisen tienoille paikan Ari Pakarisen autoon. Ocean on meidän hevosista ykkönen lähtemään siinä autossa.”

Stoneisle Ocean tulee siis myös siirtymään Petri Salmelan listoille.

”Tehdään asiat oikein ja niin sen kuuluu mennä, mun mielestä se on korrektia. Ei mun ego siitä kärsi.”