Isto Kuisma sai kaksi viikkoa sitten talliinsa Iiro ja Panu Uutisen Ruotsin Traveran huutokaupasta ostaman 4-vuotiaan Global Bring It Onin.

”Iiro soitti, että tällainen olisi myynnissä, miltä näyttää? Saatiin sitten luotettavaa taustatietoa, että hevonen oli terve, ja Ruotsin videokirjastossa tykkäsin erityisesti sen lämmityksistä ja toissa startin lopetuksesta”, Isto Kuisma taustoittaa.

”Erityisesti kiinnosti tietysti suku. Bold Eagle isänä ja Andover Hall emänisänä tahtoo olla hintava yhdistelmä, 1-vuotiaana huutokaupassa tämäkin oli maksanut 300 000 kruunua. Nyt sen sai 170 000 kruunulla, mikä jäi helposti alle sen limiitin, joka mietittiin.”

”Tammalle oli sattunut 3-vuotiaana tarhassa pikku kolhu, jonka takia se juoksi vain kaksi starttia ja joutui varsoihin satsaavan omistajan poistolistalle, kun kääntyi nyt 4-vuotiaaksi. Koitetaan ajaa vähän massaa ja voimaa lisää, niin saatetaan käydä kesällä Ruotsissakin jotain tammalähtöjä ajamassa”, Isto Kuisma suunnittelee.

Mitä talliin muuten kuuluu?

”Tavallaan ihan kivaa, vaikka eilen startanneet ruunat (Anything Goes ja Amour Amiko) olikin ihan kelvottomia. Annetaan niille vielä yksi mahdollisuus.”

”Varsoihin olen tosi tyytyväinen. 3-vuotiaita on kolme, kaksi Suomessa syntynyttä ja yksi Ruotsissa syntynyt, kaikki kelpo hevosia. Huutokaupasta ostettiin Stoneisle Oceanin täysssisko Stoneisle Unique. Toivotaan, että sillä olisi enemmän malttia ja pidempi pinna. Se on vasta 2, mutta kapasiteettia löytyy”, Isto Kuisma kehuu.

”Koko ajan pyritään tietysti parantamaan hevosten laatua, ja siksi Global Bring It Onin kaltaiset uudet hevoset on tosi tervetulleita talliin.”

Tallin lippulaivalle Stoneisle Oceanille kuuluu hyvää, vaikka viime kausi oli pettymys.

”Se oli niin rikkinäinen ja lyhyt, että ollaan startattu harvakseen talvellakin, vaikka yleensä ei ole sitä tehty. Starteista on jäänyt paljon jossiteltavaa. Ajetaan vielä pari starttia hokeilla, seuraavan kerran reilun viikon päästä Teivossa. Hevonen on niin hyvällä mallilla, että sitten kun saadaan hokit pois, Stoneisle Ocean menee tosi lujaa”, Kuisma uskoo.

Global Bring It Onin ostamisen Suomeen uutisoi ensimmäisenä MT Ravinetti.

Linkki Global Bring It Onin tietoihin Svensk Travsportin verkkosivuilla