Pelicansissa kiekkoileva Antti Tyrväinen hurahti ravihevosiin kolmisen vuotta vuotta sitten. Polte syttyi, kun pelikaverit Jokereista houkuttelivat viettämään peli-iltaa Vermoon.

”Pelasin Jokereissa kaudella 2013–2014″, Tyrväinen kertoo. “Joukkueessa oli silloin useita raviurheilusta kiinnostuneita jääkiekkoilijoita, muun muassa Karalahden Jere. Pojat kävivät Vermossa pelaamassa ja katsomassa raveja aina keskiviikkoisin. Lähdin sitten eräälle reissulle mukaan. Se kolahti heti ensimmäisestä kerrasta. Laji vei mennessään ja pian olin Vermossa joka keskiviikko.”

Tyrväisen raviurheilun nälkä kasvoi ravipelejä pelatessa ja mieli alkoi tehdä omaa hevosta.

”Kyselin tuttavilta, että miten pääsisin mukaan hevosenomistajaksi. Ensimmäinen porukkahevonen jossa olin osaomistajana, oli Turbo-Impi -niminen tamma. Se oli valmennettavana Orimattilassa Teemu Okkolinilla. Impi kuitenkin loukkaantui ja piti etsiä muuta tilalle. Nyt osaomistuksessani on kaksi lämminveristä.”

Kovaa taklaava Tyrväinen oli SM-liigan jäähykuningas kaudella 2010-2011. Kun mies silittää ja juttelee osaomistamalleen BWT Crusaderille, laitahyökkääjän tunteellisempi puoli paljastuu.

”Nautin kilpahevosten katselemisesta. Kun ne ovat terveitä ja kaikki on kunnossa, ei ole mitään niin hienoa kuin lihaksikas, hyväkuntoinen hevonen, joka haluaa voittaa.”

Keskiviikon kaksoisnumero avaa raviliigahevosten tilannetta laajemmin. Kahden ensimmäisen liigan hevoset koskettivat tuhansien omistajien elämää. Missä nämä hevoset ovat nyt?

HPK:n raviliigavarsa Callela Exclusive näyttäytyi demohevosena rakennearvosteluluennolla Pilvenmäellä. Miten hevosen eri osat nivoutuvat yhteen ja mitkä ovat sen mittasuhteet? Rakennearvostelussa näihin kysymyksiin on tärkeä saada vastaus.

Suomen Hippoksen hallituksen puheenjohtajapelissä on kolme ehdokasta: Kari Eriksson, Pasi Ollikainen ja Juha Rehula. Millaisia ajatukset kolmikolla on, kun kysytään miksi kukin tuli lähteneeksi puheenjohtajakisaan?

Finlandia-ajoa hallitsi keulapaikalta Pastore Bob 11-tuloksella. Oliko lähtö väärin voitettu, kun vauhdinvaatijat puuttuivat? Lue lisää Raviviikko-palstalta.

Ratsastusliitteessä ex-kilparatsastaja Peik Andersin pohtii elämän keskeisiä ratkaisuja.

Lehti palvelee sekä digi- että printtiversiona, hanki omasi täältä.

Hevosurheilu ilmestyy seuraavan kerran keskiviikkona 16. toukokuuta.