Ravikuningas Vitter kolautti vasemman etujalkansa, minkä vuoksi Elitkampen jouduttiin tänä vuonna jättämään sen osalta väliin. Vitterin valmentaja Jalmari Svart toivoo, että Polara tuo voiton Suomeen. 

Vitter asuu tällä hetkellä väliaikaisesti Teivossa Matti J Mäkisen tallissa. Jalmari Svart kertoo, että Erkon Pokaalin jälkeen hevosen vasemmasta etujalasta löytyi kohta, jonka se on kolauttanut johonkin. Jalka on hieman turvotellut, ja kuntoutumisen vuoksi Vitteriä käytetään nyt Teivossa Ekohepossa vesimatolla.

“Ensi viikon keskiviikkona on sitten jalan lopputarkastus, ja sen jälkeen alkaa taas hölkkä- ja hiittitreeni. Jalasta löytynyt ongelma ei ole vakava, kun sen hoitaa kunnolla, ja me emme halua ottaa mitään riskejä. Härmän Nordic Kingiin koetetaan tähdätä”, Svart sanoo.

Vitter juhli viime vuoden Elitkampenissa voittoa huimalla ajalla 18,5a. Jalmari Svart haluaisi nähdä suomalaisvaljakon voittajakehässä myös tänä vuonna.

“Totta kai toivon Polaralle menestystä, olisi hienoa, jos suomalaisjuhlat jatkuisivat. Sunnuntaina on kuulemma tulossa kuuma ilma, siellä tullaan menemään tosi kovaa. Kyllä Vitterin ennätys on silloin vaarassa mennä rikki”, Svart arvioi.

“Yllättävän kovia ovat myös lähdön ruotsalaiset ja norjalaiset. Esimerkiksi Odin Tabac on tosi nopea startista, se ottaa keulat. Eikä anna pois, Jörgen Westholm on sen verran kova äijä. Kova kilpailu siitä tulee, sen näkee sitten, kuka jaksaa tulla lopussa parhaiten.”