Torstaina ilmestyvän kaksoisnumeron pääteemana on hevosjalostus.

Kestävän kehityksen periaatteet soveltuvat myös jalostukseen. Eettinen ja kestävä hevosjalostus tarkoittaa terveiden hevosten jalostamista ja käyttöä uusien sukupolvien tuottajina.

Monitavoitteisella valinnalla, jossa terveysominaisuudet ovat mukana, saadaan edistettyä hevosten terveyttä jalostuksen avulla. Uusista menetelmistä genomisen valinnan nähdään olevan tehokas työkalu. Näin kirjoittaa tutkija Markku Saastamoinen Hevosurheilun jalostusteemassa.

Lähikuvajutussa esitellään lavialaiset Juha Lehtola ja Sari Sillanpää, jotka kasvattavat Avenger-hevosia. Kevään ensimmäinen varsa on lemonteilainen Moonlight Cloudista. Pääasiassa pihatossa on ravivarsoja, mutta monena vuonna siellä on kasvanut erirotuisia ratsuvarsojakin. Tallin tammat tarhaavat yhdessä eläkkeellä olevan derbyvoittajaruuna Quite An Avengerin.

Lehdestä löytyy myös kiinnostavaa tilastoa valiojuoksijoiden määrän kehityksestä ja suuntauksesta nuoreen nopeuteen.

Entä millainen hevonen on nelivuotiaaksi varttunut Bosses Lady, Tammakriteriumin voittaja ja kriteriumin kakkonen? Sen valmentaja Tapio Perttunen on ainakin sitä mieltä, että sopiva pippurisuus tammassa on pelkästään hyvästä.

Ratsastuksessa Marko Björs kertoo viidestä vuosikymmenestään, koulukiusatuksi tulemisesta ja siitä, mikä on ollut hänen vastaiskunsa kiusaajille varttuneemmalla iällä.

Ajankohtaisuutisissa kerromme ravikorttikurssien tuoreesta suosiosta, sinne kun ovat löytäneet tiensä myös ratsastajat.

Kaksoisnumerosta löytyvät vihjeet ja lähtölistat aina ensi keskiviikkoon asti.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa ja lukemaan pääsee kätevästi lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Hevosurheilu ilmestyy arkipyhistä johtuen kaksoisnumerona myös ensi viikolla torstaina 2.5.