Tänään General Moneymakerin kanssa Vermoon suuntaava Jani Punkkinen on totutellut jo viikon päivät Suomen talveen – ja lumitöihin.

Jani Punkkinen ja Tuulia Parkkonen lähtivät hevosineen joulukuun alussa Ruotsin turneelle, joka alkoi lupaavasti Tippy Grainin voitettua heti ensimmäisen lähdön. Siihen voitot kuitenkin jäivät, ja viikko sitten – hieman suunniteltua aikaisemmin – pariskunta palasi Suomeen.

”Jotkut hevoset ei vaan suorittaneet niin kuin odotettiin. General Moneymaker, FinswedenEinstein Sisu… Olisiko johtunut vaan paikanvaihdoksesta, vai että jouduttiin treenaamaan eri tavalla kuin kotona? Ei löydetty mitään syytä, joten vihellettiin sitten peli poikki. Lähtöpaikkojen piikkiin sitä ei voi missään nimessä pistää”, Jani Punkkinen pohtii.

”Reissu oli kuitenkin hieno. Nähtiin ruotsalainen raviurheilu, kierrettiin monta uutta rataa ja tutustuttiin uusiin ihmisiin. Ensi talvena mennään entistä leveämmällä rintamalla uudestaan.”

Hevosista Einstein Sisu jäi Ruotsiin, ja Suomeen tuli uutena hevosena 7-vuotias ruuna Harvey.

”Einstein Sisu myytiin huutokaupassa 70 000 Ruotsin kruunulla Itävaltaan, ja se jäi Sisulle odottamaan kuljetusta. Enää ei ostajaa saa kuitenkaan kiinni, joten pitää koittaa myydä se jotenkin muuten”, Punkkinen harmittelee.

”Harvey taas tuli Annamari Sipilältä ensin treeniin ja tuntui niin mukavalta, että tehtiin siitä kaupat. Riski poika – ollut Johan Untersteinerilla, mennyt täyttä matkaa 12:ta ja mailia 11:tä ja tienannut 70 000 euroa”, Jani Punkkinen kuvailee.

Raviliigahuutokaupasta ostettu Royal Date starttasi Ruotsissa vain kerran ilman menestystä.

”Juoksu meni pieleen. Yli kilometrin kiri kolmatta rataa oli tauolta liikaa”, Jani Punkkinen kuittaa.

Kotona häntä ovat odottaneet lumityöt.

”Nuoret hevoset pantiin reissun ajaksi Henttosen Ollille ja Utalan Juhalle, ja poika tuli asumaan taloa. Hän piti paikat hyvässä kunnossa, mutta viimeiset 2 päivää lunta on vasta tullutkin – ja tuullut”, Punkkinen naurahtaa.

General Moneymaker juoksee kilpaa jo tänä iltana Vermon T65-kierroksella.

”Sillä meni viimeksi juoksu alusta lähtien pieleen, ja toissa kerralla se oli kipeä. Nyt sillä on hyvä paikka (rata 2 auton takana). Voi olla, että Tuomaksen hevoselle (Lady Rock) ei pärjätä, mutta sijoista 1-4 lähdetään ajamaan”, Jani Punkkinen ilmoittaa.

Linkki Harveyn kilpailutietoihin

Peli Vermon T65-kierrokselle sulkeutuu tänään keskiviikkona kello 19.10. General Moneymaker starttaa 2. kohteessa kello 19.30.

Toto-kohteisiin: