Lumilautailijan uransa helmikuisten Pyeongchangin olympialaisten jälkeen päättänyt Janne Korpi, 32, pohtii kuumeisesti, mitä tekisi isona.

”Koulunpenkille en kyllä enää mene”, Korpi lataa. ”Yrittäjyys on mulla selkärangassa, tykkään tehdä paljon, mutta niin, että on omia vapauksia.”

Tällä hetkellä Janne Korpi promoaa yhdessä Jaajo Linnonmaan kanssa järjestämäänsä Classic Elitloppet -risteilyä, mutta on ideamyllystä ehtinyt jo putkahtaa kiinnostava tuote ravimarkkinoille.

”Tämä on yksi parhaasta päästä niitä tarinoita, miten yritys on lähtenyt liikkeelle. Eli omasta laiskuudesta!” hän naurahtaa.

”Olen kehittänyt kuljetussuojat, joihin jääpalapussit laitetaan. Kehitin ne itselle, kun ärsytti aina vetää pinteleillä jääpalapusseja hevosen jalkoihin. Tallilla kaikki olivat innoissaan, joten varmaan teen niitä enemmän.”

Yhden tuotesalaisuuden Korpi suostuu paljastamaan.

”Se osa, mihin jääpalapussit asetetaan, on tehty kalastajanverkosta.”

Hevosurheilun torstain kaksoisnumero pureutuu tiukasti lauantain Finlandia-ajoon. Millä mielin kisaan lähtevät jo Elitloppetiin kutsun saaneen Uza Josselynin taustajoukot? Entä mitä tekee 5-vuotias Dijon? Miten lähdön näkee kolmen hevosen osaomistajana Kari Lähdekorpi?

Lähdekorven hevosista ykkösradan sai Johan Untersteinerin valmentama Pastore Bob. Esittelemme lähikuvajutussa mainiota menestystä niittäneen punanutun.

Suomalaisosaaminen on huudossa maailmalla. Peitsareista kiinnostunut Nora Viljanen suuntasi maailmalle lukion päätyttyä ja on viihtynyt Ballaratissa Australiassa mainiosti.

Mukana tutusti ratsastusliite ja kattavat vihjepaketit torstaista tiistaihin, ja esittelyssä Salamakypärät-avauslähdön voittaja Kimi Pesonen.

Hevosurheilu palvelee sekä digi- että verkkolehtenä.